06 decembrie 2004

Comportamentul elevului-ajuns la limita decenţei?--> revizuit

Comportamentul elevului-ajuns la limita decenţei?

Nu trag concluzii pripite, sperând ca măcar acel ultim strop de respect faţă de noi înşine să iasă la lumină pentru a ne spăla ruşinea prin care trecem.

Neadevărată? Aşa consideraţi problema? Oare numai dorinţa de a fi "cool" ne ghidează către lipsa completă a manierelor, sau este un gest reflex căruia nu îi dăm importanţă, dar care ne afectează?

Nesimţirea existentă în copilul de azi, adultul de mâine, mă duce cu gândul în viitorul cel mai apropiat când vom fi majori, sau vom conduce lumea. O să ajungem iar la peşteri, la animale preistorice, fǎrǎ sǎ mai putem ţine pasul cu evoluţia naturii, cu riscul de a rǎmâne atât de insipizi, lipsiţi de perspicacitate şi maniere?

Stupiditatea noastră tinde să devină absolută şi ajungem la părerea lui Zappa cum că: "Pe Pământ sunt două lucruri omniprezente: hidrogenul şi proştii". Cum combatem acest lucru dacă "împotriva proştilor si Dumnezeu luptă în zadar"?

Gândeşte-te cititorule, cum vei fi peste 5 ani, sau daca nu te incluzi în categorie, cum vor fi cei din jurul tău.

Această epidemie de nerozie (nu de indolenţă, tupeu etc.) va avea cel mai drastic efect asupra noastră şi, sincer, nu ţi-e silă să te gândeşti că procese de dezagregare te vor înconjura şi că te vei lovi de astfel de exemplare la tot pasul, tocmai pentru că nu ai acţionat?

Recunosc că vina nu o poartă numai copilul, ci şi părintele care îl răsfaţă prea mult, indiferent de vârstă. Grija aceasta părinteascǎ ne sufocă tocmai pentru că nu ne putem lua propriile decizii, nu putem supravieţui fără "fusta" mamei.

Dar noi? Deşi vedem situaţia dezonorantă în care ne aflăm stăm şi privim, că de, "lenea e cucoană mare" şi nu ne permitem să facem excepţie de la regulă.

"Cei care sunt incapabili să înveţe din erorile trecute, sunt condamnaţi să le repete".

Până când? Nu ne este de ajuns văzând rezultatul dezastruos care ne trage în jos ca umanitate pe noi ce ne considerăm singurele fiinţe cerebrale ale Universului? Ar trebui să luptam pentru un astfel de titlu, căci de vorbit poate fiecare.

Cu aşa un prezent ce ne putem aştepta de la viitor?

Mai avem nevoie de evoluţie şi pe plan intelectual!!!(te las pe tine ,cititorule, să alegi în ce tabără vei fi…)

"Singurii oameni care găsesc ceea ce caută
în viaţă, sunt cei care caută greşeli."(Foster)

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...