06 decembrie 2004

Comportamentul scolarului - am ajuns la limita decentei?

Comportamentul scolarului - am ajuns la limita decentei?

Mai mult din vorbele profesorilor/parintilor, decat din cele pe care le cunosc, aflu sistemul de invatatura de acum un anumit numar de ani si ma mir la auzul lucrurilor care pentru noi ar trebui sa fie normale.

In ziua de azi, fiecare elev are nevoie de mult tupeu si nesimtire pentru a se afirma printre colegi. Am inteles dorinta fiecaruia de a fi cel mai "cool", dar nu pricep de ce sunt amestecate cadrele didactice.

Din prea multa inteligenta ne permitem sa ii tratam ca pe niste gunoaie, negandindu-ne la repercusiuni sau macar la imaginea pe care ar trebui sa o dobandim fata de noi insine in primul rand.

Stupiditatea noastra tinde sa devina absoluta si ajungem la parerea lui Zappa cum ca "Pe Pamant sunt doua lucruri omniprezente: hidrogenul si prostii". Cum combatem acest lucru daca "impotriva prostilor si Dumnezeu lupta in zadar"?

Noi nu putem fi originali, inovatori. Macar pentru a ne desprinde din acest grup care strica, poate, valori importante, persoane cu potential. Dar stiti cum este: "Cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unul pe altul"(Hoffer), desi fiecare se crede inteligent nimeni nu este atata timp cat nu se gandesc la o solutie.

"Cei care sunt incapabili sa invete din erorile trecute, sunt condamnati sa le repete". Pana cand? Nu ne este de ajuns vazand rezultatul dezastruos care ne trage in jos ca umanitate, pe noi care ne consideram singurele fiinte cerebrale ale Universului. Ar trebui sa luptam pentru un astfel de titlu, caci de vorbit poate fiecare.

Cu asa un prezent ce ne putem astepta de la viitor?

Nu pot decat sa ii rog pe toti cei care se cred in stare si vor sa iasa din anonimat sa se trezeasca, caci hibernam de mii de ani si ne-a cam ajuns. Mai avem nevoie de evolutie si pe plan intelectual!!!

Te las pe tine, cititorule, sa alegi in ce tabar vei fi.

"Singurii oameni care gasesc ceea ce cauta
in viata, sunt cei care cauta greseli."(Foster)
Cls.a-VII-a D

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...