02 octombrie 2004

Noi tinerii avem puterea

Catre umanitate,


Va scriu pentru a va spune ca noi ,tinerii avem puterea de a lupta impotriva penuriei ce ne inconjoara si se extinde cu o viteza mult prea mare.

Privim in jurul nostru vedem oameni ce mor de foame si trecem nepasatori pe langa ei.

Chiar daca le intindem o mana de ajutor acest lucru nu le este indeajuns. Sunt prea multi, din ce in ce mai multi. Nivelul saraciei a inceput sa creasca odata cu razboaiele care au distrus tot ceea ce unii agonisisera toata viata. Atunci zambetul lor s-a sters de pe fata, iar speranta s-a stins si nu au vrut sa mai lupte. Au renuntat! Prea multe promisiuni le cladeau un vis pe care la scurt timp il daramau brutal, lasand in urma praf si mult mai multa durere.

Predecesorii nostri (ai tinerilor din ziua de azi) nu au reusit sa faca nimic pentru a imbunatati situatia. S-au rezumat la promisiuni, insa noi nu ne hranim cu vorbe.

Vrem fapte! Dorim un trai mai bun pentru urmasii nostri!

De ce? De ce nu putem face nimic? Nu suntem capabili sa gasim remedii in astfel de situati sau pur si simplu nu vrem? Vom lasa si noi aceasta dificultate celor ce ne vor urma?

Ar trebui sa spunem stop intrebarilor prin actiuni rezonabile!

Singura speranta a viitorului suntem noi, cei din generatia urmatoare, caci toate problemele cad acum pe umerii nostri. In primul rand, va trebui sa invatam din greseli pentru a nu le repeta la nesfarsit, dar cel mai important este sa fim sustinuti din punct de vedere moral. Doar increzatori vom putea pasi in viata si vom afla raspunsul la problemele acumulate in timp.

Noi suntem capabili sa luptam! Avem puterea sa demonstram ca suntem hotarati sa ne lasam amprenta asupra lumii. Nu dorim sa trecem neobservati ca cei de dinaintea noastra, ne-am decis sa fim cunoscuti ca cei care au reusit sa invinga saracia si urmarile sale. Impreuna putem sa gasim raspunsuri!!!

Vom avea nevoie de idei rationale, de intelegere si de prieteni. Singuri nu vom reusi. De altfel, nimeni nu a reusit, pentru ca lucrul in echipa reprezinta o apropiere a tuturor oamenilor, fara a face nici un fel de discriminari, dar si mai multe solutii , din care le vom alege pe cele mai convenabile.

Atata timp cat ne dorim cu adevarat o sa putem, cu sila sau doar pentru ca trebuie nu!

Sa avem vocatie si daruire, sa ne implicam si sufleteste. Pana nu vom simti durerea celor oropsiti de soarta nu o sa stim ce simt cu adevarat! "Stiind ce inseamna nefericirea, stii cum sa ii ajuti pe cei nefericiti." (Vergilius)

Totusi la urma , urmei nu este vina nimanui ca este sarac, fiecare ne nastem cu sanse egale, insa in medii sociale diferite, lucru care ne divide in doua clase diametral opuse!

Vom reusi sa fim vreodata cu adevarat egali?

Putem gasi raspuns acestei intrebari si a multor altora prin lupta, munca si cu simt de raspundere! Viitorul lumii si a milioane de suflete, ce asteapta o mana intinsa care sa ii ajute sa iasa din mizeria in care s-au aprofundat, depinde de ajutorul nostru!

Imi doresc ca intr-o buna zi, macar noi, tinerii de astazi, sa reusi sa trecem de vorbe, un prag de care ne tot impiedicam, si vom ajungem pana la fapte!

Cu speranta in suflet,
Simona Marina Zanfir

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...