20 septembrie 2007

Contine 10% din doza zilnica de curaj

Viata asta desi nu e deloc complicata noi alegem sa o complicam singuri. Viata va stii intotdeauna sa echilibreze balanta, dar noi uneori ne interpunem in procesul natural grabindu-l sau incetinindu-l.
Si ce ciudat e ca realizam atat de tarziu ca fiecare clipa e unica si ca daca nu facem lucrurile la timpul lor mai bine nu le mai facem cand poate fi prea tarziu.
Ce ciudate ca oamenii judeca atat de usor si de fals, ce ciudat e ca avem tot timpul impulsul sa vedem lucruri noi ca cele vechi si sa le tratam identic. Inteligenta se zice ca e capacitatea de a te adapta in situatii noi, ce pare ca fiinta umana, sau poate societatea contemporana nu e capabila de prea multa inteligenta. Uitam ca fiecare om e nou si unic in felul lui si suntem tentati sa ii judecam caracterul dupa prima impresie, dupa asemanarea comportamnetala cu un alt individ sau un grup de indivizi. Si e atat de gresit, dar mai gresit e ca exista oameni carora le pasa de ce zic ceilalti si prefera sa se modeleze dupa structurile si tiparele societatii doar pt a fii in gratiile majoritatii sociale.
Sincer, decat sa fiu alta pt a fi placuta de un grup mai mare de oameni caracterizati de idei preconcepute si superficialitate mai bine asa cum simt, cum ma indeamna primul impuls. si placuta, inteleasa de un grup de oameni mai mic, dar cu un bagaj cultural si sufletesc asemanator.
Decat straina intr-o lume „perfecta” mai bine nu. Perfectiunea pana la urma e plictisitoare. Compelxitatea insa si dinamismul unei lumi „altfel” da savoare, da puls.... te face sa vibrezi... sa traiesti... sa simti ca in venele tale curge sange, sa simti ca inima ta bate, sa simti ca viata chiar pulseaza in trupul tau. Si astfel chiar pot sa ma simt vie, sa ma regasesc in pripria mea fiinta.
Gresesc? Si ce daca... poate pentru victimele sistemului gandesc gresit... dar pt cei asemeni mie, pt cei care vor sa si simta ca traiesc nu numai sa existe sunt un izvor de viata.
Curaj... cred ca asta e tot ce avem nevoie cu totii sa putem sa nu regretam atunci cand vom inchide ochii pt ultima data. Curaj sa ne traim viata, curaj sa fim asa cum simtitm si vrem sa fim...
Curaj sa nu ne mai negam impulsurile, sa nu ne mai oprimam dorintele, sa nu mai judecam pe nimeni dupa barfe, sau parerile preconcepute ale altora... sa nu mai traim cu ochii larg inchisi...
Se poate spune despre mine ca nu stiu ce vreau... dar am o imagine destul de clara despre ceea ce NU vreau si mi-e mai mult decat suficient... !!!

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...