29 ianuarie 2008

Eu pt mine, tu, daca se poate, la fel!

Astazi, daca nu esti cat mai arogant, mai ironic, mai nesimtit si mai tupeist (in sensul exagerat) pur si simplu nu existi.
Diplomatie, respect, acceptare sunt deja termeni ce tind sa devina arhaici. Nu mai conteaza sa poti sa te adaptezi si sa te integrezi intr-o societate, important e sa fii TU sus, cat mai sus, sa fii TU pentru tine, daca e posibil numai pentru tine, restul lumii chiar nu conteaza.
Asa am ajuns sa ne intrebam: de ce nu ma intelege nimeni? De ce nu ma ajuta nimeni? De ce cand ai mai mare nevoie de cineva, nu gasesti persoana respectiva etc.?
Raspuns: din cauza noastra, si vorbesc in termeni generali, nu particularizez.
Ne lipseste si respecul de sine. Dovada cea mai clara este internetul. Cati dintre noi nu dam atentie greselilor de tipar, de ortografie, de orice gen si preferam sa il obligam pe celalalt sa inteleaga si sa interpreteze cuvintele scrise de noi, din prea mula comoditate?
Ne suna cineva si intre timp apare ceva nou la orizont? Expediem rapid persoana de la telefon si ne ocupam de noua aparitie, care nu trebuie sa fie neaparat un factor important, dar oricum mai important decat interlocutorul nostru.
Daca cineva ne contrazice, sau pur si simplu ni se pare noua ca nu ne convine pozitia si punctul sau de vedere, stim sa ne facem auziti prin satira, prin tipete si urlete, prin orice cale mai putin cea amiabila( chiar daca dicutia incepe pe un ton normal, spre final vrem, nu vrem tot ajungem sa avem un timbru vocal cu mult peste decibelii initiali)
Exemple si cazuri ar fi si sunt, de fapt si de drept, cu miile. Grav este ca a ajuns sa ni se para normal sa fim cat mai rai, cat mai egoisti si solitari, ori asa destinatia este Neanderthal.(adica nici macar, ca atunci tot existau grupuri, restranse ce-i drept, dar in care se ajutau unii pe altii, pentru ca altfel erau sortiti pierzaniei). O sa inventam noi o alta era, pentru ca deja incepem sa ne lipsim de cel de langa noi. Tehnologia ne ajuta, internetul ne ajuta, toate ne ajuta mai putin semenii nostrii.( urata concluzie)
Hei, trezirea! Azi e prima zi din restul vietii tale, invata sa socializezi, invata sa ai prieteni adevarati, sa ai elemente cu ajutorul carora sa iti completezi viata.
Esti prea lacom, artagos, malitios si te mai si complaci in situatia asta? Atunci stai in lumea ta ca este mai bine.
Am zis!

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...