11 martie 2009

Des MacHale - Antologie de vorbe de duh

Descriere carte

Specia colectionarilor e indeobste suspecta. Iti vine greu sa intretii raporturi firesti cu un insstapanit de vocatia arhivei. Indiferent daca respectivul aduna fluturi, scoici, tricouri de fotbalisti sau capace,un semn de intrebare tot ramane. Exista insa si exceptii, dintre care unele chiar simpatice.Este cazul lui Des MacHale, care a strans intre coperteo antologie de citate trasnet, cu pendulare intreumorul involuntar si replica sfichiuitoare.Caleidoscopul atrage atat prin semnaturile dinauntru,cat si prin larghetea domeniilor.Printre autori se numara, de-a valma, Groucho Marxsi Ronald Reagan, Emile Zola si Dean Martin, Max Beerbohm si Cassius Clay.Panseurile lor sunt delicioase si invita nu la zambet,ci direct la hohot. Un exemplu? Sa citam la intamplare:„O cunosc pe Doris Day dinainte de a fi virgina.' (Groucho Marx)

Recomand aceasta carte din toata inima. Starea de buna dispozitie indusa de diversitatea citatelor este incomprabila. Poate parea o lectura usora, insa iti solicita foarte mult cultura generala si perspicacitatea. Nu este o carte pentru cei superficiali, cu siguranta!
Comanda online

2 comentarii:

amdraci spunea...

Ai dreptate. Cred că te solicită la maxim tipul ăsta de 'cultură cu linguriţa'.

Mar1na spunea...

Cartea este minunata si iti este greu sa o lasi din mana. Razi citind si nu iti dai seama cand trec orele, dar mai ales paginile.

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...