08 mai 2009

Jocul...


Stii unde sunt nu?
Ma gasesti acolo in departarea freamatului de vise, unde m-ai lasat atarnata de firul dragostei tale. Iti ia cam mult timp sa ma afli, ori poate ca nici nu iti doresti. Poate ca m-ai inchis in amintirea trecutului, ai calcat peste umbra mea ce te bantuia in prezent si nici nu vrei sa stii de mine in ceea ce va fi. Ori poate ca ma lasi prada uitarii, care sa imi devoreze umbrele, ma arunci in cusca trecutului, ca apoi tu sa ma salvezi si sa ma faci sa iti fiu devotata si recunoscatoare pe viata. Sau este un alt test de-ale tale prin care sa imi dovedesc ce-urile necesare implinirii faptului de a ne iubi?
Iar ai nevoie de marturisiri, iar te simti nesigur si stingher in sentimente. Of, nechibzuitule, ma lasi tot pe mine sa indur frigul singuratatii si teama iluziilor, pe tine scutindu-te doar de tacerea mea, pentru ca stii ca nu voi rezista fara sa iti imput si sa iti strig greul ce ma apasa. Te inteleg si te accept asa cum esti: un fir de cer, un nor de iarba, o raza de ploaia si o picatura de soare.
Vezi, nici gandurile mele nu imi mai sunt loiale, iar ratiunea face legaturi inacceptabile de mine pana acum. Seduci si distrugi pentru a-ti atinge scopul suprem. Ma vrei pentru tine intr-o incapsulare a timpului pierdut in ziua de Ieri, ma alungi pentru tine in teama zilei de Maine.
Ori ce va fi cu mine, daca nu rezist si daca nu-ti trec granitele? Esti atat de sigur pe tine si pe slabiciunile mele incat nici macar nu iei in calcul posibilitatea de a esua.
Te cunosc aproape cat ma cunosc pe mine, anume deloc. Si tocmai asta imi place asa de mult la tine, ca ma lasi sa ma imbat cu ideea de control, ma lasi sa cred ca este ca mine, cand de fapt fac totul ca tine.
Ne atragem si ne respingem ca doi magneti aruncati in mana societatii, ne plimbam polurile unul pe langa altul pana cand careva dintre noi va fi mai puternic si il va atrage pe celalalt complet. Si daca unul va respinge atat de tare, incat il va arunca pe celalalt in capatul pierdut al luminii? Ah, scuza-ma, din nou uit ca esecul pentru tine nu exista.
Bine, atunci sa facem jocul meu dupa regulile tale. Reguli pe care, sper ca esti constient, le voi incalca ori de cate ori voi avea ocazia tocmai pentru a-ti da tie satisfactia de a ma sanctiona.
Cum adica nu am voie? Sa inteleg ca nu iti place atunci cand eu iti preiau rolul si ma transform comportamental in tine?
Stai linistit, imi place doar sa te vad nervos, imi place sa te vad tremurand din toate incheieturiile cand vezi ca lucrurile nu ies asa cum vrei tu. Esti atat de dulce cand vrei sa te impui, cand faci pe seful, incat daca te-ai vedea cu ochii mei te-ai pierde in fiinta ta pentru totdeauna.
Gata, este tarziu! Da-mi voie sa iti sarut pleoapele grele de visuri si sa iti spun "Somn usor"!
Ne mai jucam si maine!

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...