15 februarie 2010

... cand... exista... absenta...

Cand lumea o tii in palme si inima ta bate pe note de speranta; cand zambetul de pe buze ti-l dicteaza sufletul; cand viata iti curge prin vene si timpul se opreste in ochii tai; cand soarele straluceste pe suprafata planetei tale interioare… atunci inseamna ca inca mai crezi.

Cand plangi amintindu-ti toti oamenii frumosi pe care i-ai avut si destinul ti i-a smuls din brate, aruncandu-i in negura mortii; cand momentele frumoase le retraiesti prin amintiri; cand simti ca lumea este prea rea si nu mai poti suporta nedreptatea din jurul tau; cand simti ca puterile tale au ajuns la capat… atunci aminteste-ti ca daca vei renunta… vei pierde totul.

Nu exista despartiri, ci doar regasiri. Nu exista rautate, ci doar frustrari. Nu exista capat de drum, ci doar noi inceputuri. Nu te poti transforma intr-o persoana malitioasa, ci doar sa renunti sa mai vezi bunatatea din tine.

Crezi! Cu toata energia din tine… cu tot gandul tau curat… cu toate simturile ce te ghideaza zi de zi. Cat timp crezi nimic nu se pierde. Cat timp speri totul este posibil. Cat timp visezi realitatea se poate schimba.

Nu accepta sa te transformi intr-o marioneta sociala. Nu accepta sa faci rau, pentru ca ti s-a facut rau. Caci atunci vei deveni ceea ce ai blamat. Nu permite nimanui sa iti fure sufletul si lumina interioara, caci intunericul este de mii de ori mai dureros decat o torta pe care o incearca vantul.

Oamenii sunt frumosi. Oamenii sunt buni. Oamenii sunt capabili de iubire… in toate formele sale… atata timp cat TU esti capabil sa vezi lucrurile astea.

Daruieste iubire, atunci cand primesti ura si indiferenta. Daruieste caldura sufleteasca, atunci cand ceilalti incearca sa te inghete cu recele din ei. Daruieste speranta, atunci cand ei te lovesc cu pesimismul lor. Si adu-ti aminte ca ceva, ori cineva este responsabil de comportamentul lor… si nu-ti permite sa devii inca o voce stinsa in durere.

Aminteste-ti ca frigul nu exista. El este absenta caldurii. Aminteste-ti ca intunericul nu exista. El este absenta luminii. Aminteste-ti ca in tine se intampla ceva… se intampla o viata de om, pe care nu ai niciun drept sa o distrugi… iar ei nu au niciun drept sa o schimbe.

Tu esti singurul care iti dictezi alegerile… obstacolele sunt doar scuze. Tu esti singurul capabil sa simta… ei pot doar sa vorbeasca. Tu esti singurul ce traieste… ei pot doar sa incerce sa traiasca viata ta. Si atunci da la o parte gura lumii, alunga criticile si rautatile gratuite. Construieste… fara sa-ti darami baza.

Te-ai nascut energie… si esti apt de putere… invata sa o folosesti in cele mai nobile scopuri… caci altfel… te vei transforma in putregai…

Si ce daca lumea e rea? Si ce daca uneori si viata pare prea grea?

Chiar iti permiti luxul de a te distruge pe TINE, acel sine ce creste departe de ochii oricui, pentru a deveni la fel cu ceilalti?

TRAIESTE!Traieste pentru tine… cu bunatate si speranta… cu zambete peste lacrimi… caci in momentul in care vei renunta… vei inceta sa mai existi….

“Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
În ochii unui luptator.

O lupta-i viata; deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Esti un nemernic
Când n-ai un tel hotarâtor.

Tu ai pe-ai tai! De n-ai pe nimeni,
Te lupti pe seama tuturor.”(G. Cosbuc)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo MAR1NA !
J'aime beaucoup la nouvelle présentation de ton site. Tu es douée, et tes écrits sont digne d'une belle intelligence... c'est très agréable à lire !
DAV1D COUTRET

Mar1na spunea...

Merci pour ton belles paroles!

Anonim spunea...

intr-o zi voi cere dreptul de a reproduce acest splendid text. text? mesaj pentru fiecare sine

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...