12 februarie 2010

Semi-iubire in trei acte scurte

Actul unu:

Parul ravasit ii acoperea ochii negri si urmele de rimel de pe obraji. Pe jos erau imprastiate toate dovezile noptii trecute. Privea pierduta printre razele de soare ce spargeau perdeaua si totul devenea din ce in ce mai clar.

Tragea cu nesat din tigara, sperand ca macar fumul sa ii poata ascunda pacatul. In dreapta sa dormea un necunoscut si totusi urmele de pe bratele sale ii pareau atat de familiare.

Se jucase de-a iubirea fara sa fie atenta la reguli si a pierdut totul: demnitatea.

Si-a cautat sufletul printre asternuturi de matase, cu ochii inecati in lacrimi si mainile tremurande. In pieptul ei incepuse sa auda bataile de inima uitata... poate ca nu murise de tot... poate ca mai exista speranta... si poate ca el o sa o ierte...

Actul doi:
Si parca nu-i parea atat de rau pentru ceea ce facuse. Pana la urma fusese doar vina lui.

De ce a lasat-o singura, cand ea l-a rugat sa nu plece? De ce n-a sarutat-o ca inainte? Si cum a putut sa spuna nenorocitele alea de vorbe, cand o tinea de mana?

I-a cerut doar o dovada, un gest sincer de iubire... si el i-a spus cu atata nonsalanta ca nu are de ce sa se teama... "suntem eu, tu si restul lumii"...

Si a pierdut-o definitiv... caci inima ei simtea doar pentru "noi si restul lumii"...

Actul trei:
Sunteul fermoarului ii zgaria amintirile... dar mana nu se putea opri. A asezat pe fundul valizei prima noaptea de dragoste, cand ea s-a pierdut in el pe ritm de stele cazatoare.

Cu mana stanga a pus, peste curata nebunie, conversatiile nesfarsite, in care ii adormea pe piept si i se trezea in vise.

A luat de pe covor cutia cu dorinte neimplinte, a carei cheie el a pierdut-o in gelozii absurde... se va gasi un altul care sa poata s-o deschida... si a ascuns-o in buzunarul lateral.

In mana dreapta tinea toate clipele pe care el nu i le-a daruit- abia acum a realizat cat sunt de multe- si le-a trantit peste trecut.

A picurat lacrimi peste bagajele din suflet si a incuiat valiza cu un ultim oftat.

A aruncat in mare tot ce a fost frumos si a izbit de stanci "Te iubesc-uri" false... ce nici macar nu au facut ecou.

Lui i-a lasat doar dor si tardiv regret... intr-o scrisoare pe care a semnat: "Si totusi... DRAGOSTEA EXISTA!"...

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...