16 februarie 2012

Constructie fantezista

Mi-am asezat iubirile una peste alta, nu cu foarte multa migala, dar cu suficienta atentie si am inaltat din ele o constructie suie, subreda si cam ridicola.

Peste nebunia dintai am aruncat amagirea venita pe urma - ah! s-a prins de un cui si acum atarna gresit. Iubirile mintii le-am indesat in nise - sper sa le tina -, iar pe cele inventate le-am ascuns in cotloane - macar sa mai astupe gerul. Mascaradele in care m-am lasat prostita cu buna stiinta le-am incuiat in beci -cu tot ce inseamna pe veci, ori cel putin pe o perioada nedeterminata; nu imi prieste minciuna, am alergie. Povestioarele pe care le-am parcurs in bataie de joc, pe care le-am consumat intr-o doara, care nu m-au nascut au devenit detalii ieftine -incalcita fantezie imi taie nuantele, arata cel putin grotesc.

Trecutul meu amoros e fascinant de ridicol, obtuz si greoi. Daruirea mea absurda pentru a-i desena fiecare detaliu, indarjirea cu care am stat sa lustruiesc in cuvinte potrivite istoria, straduinta prosteasca de a-i slefui asperitatile si a-l decora cu tablouri false...l-au preschimbat intr-un veritabil monument al kitsch-ului sufletesc. Of, ce peisaj dezolant!

Acum nu mai am timp decat pentru o singura casa. Nu mai am inima decat pentru o singura iubire. Spun ispitelor pe rand sa dispara. Resping amorurile ciobite si trec mai departe pe langa povestile cu jumatati de suflet,in jumatati de masura.

Am o singura sansa:sa imi traiesc iubirea intreaga...si intind mana spre tine. - MSZ

Un comentariu:

Vilhelm spunea...

Frumoase ganduri!
Un weekend minunat sa ai!
Corner of heaven

Pasiuni insemnate

Imi plac semnele. De exemplu cele grafice, pe care le insirui ori de cate ori am inspiratie. Imi plac semnele. Semnele lui pe gatul meu s...