05 martie 2012

Adunatura de Don Quijote pe Pamant

Oamenii spun ca pentru a fi implinit trebuie sa ai o familie, o casa, o cariera, o viata sociala, bla, bla, bla. De unde si pana unde? De ce trebuie sa urmam toti acelasi tipar de valori si credinte? De ce trebuie sa ne casatorim, sa avem copii, sa ne risipim viata inchisi in birouri si cu nervii intinsi la maxim? Asigura toate acestea o viata fara de moarte sau o moarte mai blanda sau ce?

Intr-un final toti ajungem intr-o groapa... asa ca mai bine sa traim frumos si cu inimi curate. Restul sunt de umplutura. Inima este singura care stie ce vrea, iar compromisurile mai devreme sau mai tarziu isi vor scoate la inaintare nota de plata si multi ajung in anii de senectute frustrati, nemultumiti si tristi. Cu suflet curat si cu o constiinta pe masura se poate trai frumos. Nu dupa reguli, nu dupa tipare. Maritati-va cand vreti, faceti copii cand vreti, studiati ce vreti, asumati-va riscurile dorite, pentru ca oricum nu luam nimic cu noi dupa ce murim, din cele lumesti si trupesti.

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...