29 aprilie 2012

... și atât

Eu nu mai sunt. Cred că m-am terminat ieri sau alaltăieri.

Nici nu mai știu. Nici nu îmi mai pasă.

Curg pur și simplu fără mine, fără tine, fără noi… fără noimă. Parcă nimicul s-a sfârșit în mine și acum îi simt particulele dizolvându-mi-se în celule. Ating cerul cu privirea și încerc să-mi cuprind norii de vise plini. Li se rupe lumina și cade grindină la mine în suflet. Printre gheață, apă și foc mă topesc și mă fierb și mă evapor, mă sufocă un gând și mă învăluie o amintire de mine, de tine, de noi… de noimă.

Și încep, din nou, să curg.

Îmi ard degetele; încă ești pe ele… pielea mea încă e a ta. Îți sunt așa cum nu îmi ești. Și te iubesc; și tu nu mă iubești. Și nu-mi mai pasă. Înțeleg și merg mai departe. Zâmbesc și privesc zadarnicul. Tocesc speranța pe ultimul altar al ființei tale; din mine… din inima mea și atât. Nimeni nu te va ști cum te știu eu. Cum te iubesc eu, nicio alta n-o va face. Și mi-e suficient. Nu știu ce se va alege de ceea ce va fi, dar acum nu mă mai împotrivesc.

Trăiesc și curg…

E liniște, în sfarsit. În jur mi-e haos, dar eu nu mai văd nimic. M-am desprins de nemurire și supraviețuiesc în risipa răsăritului, ca o crăpătură de zi ce își termină noaptea. Te știu acolo, pentru că ești aici… în mine… în minte.

Mi-a revenit scrisul în falange și mi-e bine… mi-e de tine… dor, drag. Mi-ai amorțit în varful buricelor degetelor... și îmi dai și acum fiori... și mă strecor.

Înțelege-mă tu dacă poți; eu nu mă mai caut. E totul în suflet și te am cum nimeni alta nu te va avea vreodată. Fără să știi; fără să mă mai știi. Nu mai am nevoie de nimic pentru a te avea pe tine… pentru că eu nu doresc să posed. Pleacă și fi-mi fericit. Eu te iubesc fără să vreau ceva la schimb. Te iubesc și atât.

Desăvârșesc voința divină și curg… încurc și descurc.

Ia-mă, Soartă, în brațele tale și poartă-mă!

 Eu nu mă mai împotrivesc.

 Acum vreau sa curg…

...și atât

Un comentariu:

Roxanna spunea...

Foarte frumos. Foarte foarte frumos! :)

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...