27 decembrie 2012

Ce mai aștepți?!

Ai o singura șansă la viață, învață să nu o irosești.

Iubește, trăiește și riscă!


Este totul prea scurt și extrem imprevizibil, încât să îți permiți luxul de a face exces de precauție.

Cum să nu îți dai voie să iubești, doar pentru că îți este frică de eșec?

Cum să îți refuzi șansa de a te simți viu si de a fi capabil de cel mai înâlțător sentiment din univers, doar pentru că s-ar putea să fii rănit de cel iubit?

Când refuzi să primești în tine ceea ce întreaga ființă dorește mai presus de lume vei acumula frustrări și îți vei condamna sufletul la urâțenie. Un om care nu iubește nu poate fi bun, nu poate fi complet. Vei rămâne schingiuit emoțional și nu vei putea să savurezi nicio clipă din viață. Vei ajunge la bătrânețe sec, morocanos și cu tristeți ce-ți vor naște regrete la nesfârșit.

Tuturor ne este teamă să nu fim răniți, să nu iubim în van, să nu fim folosiți și exploatați sentimental de persoana căreia vrem să îi dăruim toată trăirea noastră, dar nimeni nu poate ști de dinainte cum îi va fi povestea de amor.

Iubirea aprinde în tine simțuri de care nici măcar nu îndrăznești să te crezi capabil. Te face vulnerabil și orb, dar, dacă te uiți mai atent în forul tău interior, vei descoperi că, de fapt, te face mai puternic și mai deplin decât îți poți imagina.

Mă doare sufletul când aud oameni care-mi spun că se tem să (mai) iubească, să fie într-o relație, pentru că îmi dau seama că, pe măsură ce gândesc tot mai mulți așa, lumea devine mai fadă, mai rea.

Important este să înveți cum să iubești, nu să te forțezi să nu o faci.


Iubirea se dăruiește fără așteptări, fără gelozii, fără să fie transformată în troc. Tu, iubește pur și simplu, nu căuta în celalalt să te iubească într-un anume fel. Oricât de prostesc ar suna, Marquez a avut dreptate când a afirmat că "Doar pentru că cineva nu te iubește așa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubește cu toată ființa sa.".

Fiecare stie să iubească în felul său. Și, până la urmă, nu este vorba despre tine și partenerul tău, ci despre tine și divinul din tine. Cel ce iubește va fi net superior celui iubit, chiar dacă din exterior va părea altfel.

Toți facem prostii din dragoste și ne dăruim mai mult decat ne dorim, dar asta nu înseamnă că vreo secunda ne pierdem. Este o mare lecție a devenirii: Iubirea. Aș îndrăzni să afirm chiar că este singura care contează și că este testul final al desăvârșirii noastre ca Oameni.

Tu când ai iubit ultima dată?

Ce mai aștepți?

Iubește!
MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...