Treceți la conținutul principal

Manifest de bun-simț

Mi-aș dori ca întreaga clasă politică românească să îți dea demisia! Să recunoască faptul că nu a reușit să facă, de fapt, nimic și că rezultatele de la alegerile parlamentare sunt tot un fel de redistribuire și că nimeni nu a reușit să închidă colegiul 0: ROMÂNIA.

De ce? Pentru că nu au reușit să scoată la urne 50%+1 dintre alegători (ceea ce tot puțin ar fi fost; fără 75% nu se poate vorbi despre
dorința poporului), pentru că nu au niciun fel de majoritate de fapt și de drept.

Pentru că nici măcar cele 7 milioane de români ce au mers la referendum nu s-au deranjat să mai ceară o schimbare, pentru că cei care atunci au votat pentru demiterea Președintelui acum nu au venit să îi susțină pe cei care l-au suspendat.

Pentru că în momentul de față în Parlement dreapta conduce (vezi numărul total mandate PNL + ARD + UDMR), deși totul se va face cu stânga (comasările și monopolizările ce vor urma sunt măsuri socialiste, nu liberale; să zicem că au scuza acordului cu FMI, momentan).

Pentru că 58% dintre români boicotează sistematic alegerile lipsind de la vot și pentru că deși toti politicienii își dau seama de acest fapt niciunul nu îndrăznește să zică lucrurilor pe nume (ba mai mult se și înmulțesc în Parlament fiindcă legea electorala este, la fel ca toate legile din țara asta, interpretabilă-din vina tuturor nu a doar unei formațiuni politice).

Pentru că încă mai intră în Parlament comuniști, securiști, hoți, corupți, plagiatori, lichele și trădători votați de către neamuri, subordonați și retardați și sunt atât de mulți încât cei care chiar au ceva de spus par surdo-muți.

Pentru că a fi cinstit, corect și educat înseamnă a fi în afara poporului.

Pentru că dialoguri civilizate între adversari nu există, pentru că doar circul și foamea le aduce susținători, pentru că trăim sub frica și terorare de autorități dacă îndrăznim să ne cerem drepturile (știți cum acționează baronii locali, nu e nevoie să mai descriu).

Pentru că a fi de altă culoare politică îți va aduce injurii și vei fi exclus și renegat de către cei care conduc, deși fiecare are libertatea să creadă în ce dorește, atâta timp cât nu aduce prejudicii celor din jur.

Pentru că suntem despărțiți, în loc să fim uniți, pentru că nu avem educație civică, pentru că nici peste 20 de ani nu văd schimbări majore pentru această țară.

Dau vina pe clasa politică pentru toate acestea și multe altele, deoarece nimeni nu e interesat și nu a fost interesat să educe corect poporul.

Pierdut încrederea în clasa politică și în poporul român, vă rog să mă ajutați să nu le declar nule, ci să ofer recompensă plaiuri mioritice de vis și gene extraordinare, celor ce vor redresa această situație!

Vă mulțumesc anticipat!


Platon spune că sunt 3 forme degenerate de GUVERNĂMÂNT: TIRANIA, OLIGARHIA și DEMOCRAȚIA. „Democraţia e singurul sistem compatibil cu demnitatea şi libertatea umană, dar are un viciu incurabil: nu are niciun criteriu de selecţiune a valorilor de conducere“.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ