03 ianuarie 2013

Arde trecutul, meriti un inceput

Iarta!

Prin ura si resentimente nu rezolvi nimic. Razbunarea nu te intoarce in situatia initiala, schimband-o si inlocuind prejudiciul, ba mai mult creeaza o noua stare de dezechilibru.

Arde trecutul si ofera-ti libertatea sufleteasca atat de necesara si fireasca oricui. Nimeni nu te poate rani fara voia ta, iar a fi prea indulgent si prea intelegator, ulterior, te face sa invarti cutitul tot in rana ta. Egoismul primitiv are rolul de a ne proteja, asadar da-ti voie sa nu permiti celui ce te-a ranit sa intre cu bocancii in sufletul tau, din nou.

A-l ierta nu inseamna a uita si a te preface ca nu ti-a gresit cu nimic. Nu, a ierta inseamna a nu mai purta in inima ranchiuna, a nu cauta razbunare si a-ti vedea linistit de viata, fara apasarea nedreptatii ce ti-a fost facuta. Pana si Iisus a spus ca la o palma trebuie sa raspunzi intorcand celalalt obraz, nu luandu-i mana si ajutandu-l sa te mai loveasca o data. Iar cand intorci celalalt obraz schimbi si directia privirii si intelegi ca drumul e altul si ca nu mai ai de ce sa te uiti la cel care te-a ranit. Il lasi acolo in rautatea si durerea lui, pentru ca nu stii ce tristeti i-au macinat si inrait sufletul. Si nici nu te intereseaza!

Aceasta lectie e si mai important sa o inveti! Oricat ai incerca sa gasesti motive si scuze pentru altul nu vei rezolva nimic. Tu trebuie sa iti continui drumul si sa te indepartezi de sursa de durere, nu sa te adancesti in ea incercand sa o explici.

Atat a putut si atat a stiut sa faca. Toti am suferit in viata, dar daca asta ne-a transformat in bestii nu face decat sa ne demonstreze calitate umana indoielnica.

Cand omul este prost mai poti intelege motivele pentru care ti-a gresit, dar cand omul este rau nici macar nu merita sa incerci.

A fi rau este o alegere. Omul prost se naste asa si poate doar sa tinda spre desteptaciune, ba chiar uneori poate sa se si destepte. Omul rau alege sa fie rau si sa se comporte ca atare. Nu il forteaza nimeni si nimic, decat propria constiinta.

Cat despre nedreptate, lasati karma sa isi faca treaba, pentru ca niciodata nu va da gres.


http://www.feminis.ro/bloguri/Marina_Zanfir/fara-categorie/arde-trecutul-meriti-un-inceput-2856

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...