Treceți la conținutul principal

Habar nu avem cine suntem si ce vrem

Nu facem niciodata nimic pentru noi.

Tot ceea ce facem, facem pentru ceilalti; pentru ca asa credem ca le facem pe plac, pentru ca asa credem ca ii ofticam, pentru ca asa credem ca ne vor accepta/iubi etc., pentru ca asa ni s-a spus, pentru ca asa se spune s.a.m.d. Acesta-i adevarul oricat de urat suna. Habr nu avem cine suntem si ce vrem. Orice gest al nostru capata rationamente ce se raporteaza la exterior.

Astept sa fiu contrazisa!

Comentarii

liviu tao a spus…
nu inteleg , de ce vrei sa fii contrazisa , ce te face fericita ?.. ochii care ii privesti in oglinda sau ochii fericiti care te privesc?
Era o oarecare irnoie ultima afirmatie, deoarece e aproape imposibil sa fiu contrazisa cu privire la ceea ce am scris. :)
Si poate fi privita si ca un indemna, pentru ca oamenii sa inceapa sa faca ceea ce simt, nu ceea ce li se spune, indica, comanda etc..
liviu tao a spus…
.. ironia.. e parte de adevar ascuns de banalitatea egoista ce caracterizeaza cam fiecare individ , pentru a fi foc trebuie sa arzi ,si urma lasata de un foc doar cel care a ars o "simte" , nu vreau sa te contrazic cu toate ca am si tu ai argumentele care contrazic afirmatia scrisa ., sugestia "ironia" nu functioneaza niciodata .. poate creea impulsul de revolta "trezire momentana " dar nu atinge esenta . un om inchis intr -o camera a fost tinut ,pe intuneric 7 zile cu o floare ,. dupa 7 zile a fost eliberat .. atat el cat si floarea straluceau ;) este caz real nu fantezie deci .. ai raspuns , la intrebarea mea prin raspunsul tau ,. daca doresti , eu consider ca ai har in cuvant , scrie despre esenta :) nu despre revolta .. cand ai timp si inspiratie :)

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ