15 martie 2013

Despre fericire si iubire

Hai sa ne intelegem: nu poti sa traiesti o stare de fericire fara incetare!

Nu ai cum! La un moment dat ar deveni atat de dureroasa, incat ai tanji amaraciunea ca un desert insetat de ploaie. Ai vazut si tu ce face din pietre o vreme bazata pe continuitatea extremelor: ziua prea cald, noaptea prea frig- farmaiteaza si asterne desertaciunea. Omul normal nu poate trai in si mai ales cu stari ajunse in apogeu, are nevoie de anotimpuri.

Asa si cu fericirea pe care cu pumnii stransi o strigi: nu poate sa iti stea mereu in viata. Te-ar distruge! Coelho spunea, in Walkiriile, ca „atunci cand Dumnezeu vrea sa ii ia cuiva mintile ii indeplineste toate dorintele”. Si nici ca putea sa aiba mai multa dreptate! Nu suntem pregatiti pentru TOT, ci pentru un tot personalizat nevoilor fiecaruia dintre noi.

Fericirea temporara nu este un blestem, ci o binecuvantare. Acesta este talerul care nu permite ca balanta sa fie doar tristete. Gandeste-te doar ca cele doua stari- fericirea si nefericirea- sunt complementare si nu se pot naste decat una din cealalta, precum nu pot sfarsi decat una prin cealalta, asadar a te afla doar intr-una inseamna a nu te afla nicaieri.

Viata se ocupa cu traitul si traitul se contureaza din diversitatea experientelor si sentimentelor pe care acestea le trezesc in tine. Ca si cu dragostea: nu poti sa o apreciezi, dar mai ales sa o meriti, daca nu ai cunoscut pustiul inimii. Daca n-ai stat leganat de dorinta, pasiune, frica si posesivitate nu ai cum sa cunosti ce trebuie sa reprezinte a iubi.

Numai cine n-a asteptat si n-a simtit ce inseamna timpul prea putin si prea mult poate sa filosofeze despre perfectiunea sau imperfectiunea iubirii. Ceilalti, care s-au trezit din somnul asteptarii, si-au dat seama ca a cugeta pe marginea iubirii te desprinde de ea. Doar prin simtire, prin durere, prin fericire cu intreruperi, prin lacrimi si rasete se cunoaste o iubire. Restul sunt taceri vorbite, fara sensul de a fi rostite.

Dragostea se traieste, nu se asteapta!
Fericirea se ravneste, nu se merita pur si simplu! Nu, nu fericirea nu e pe merite, ci pe incercate, pe probate, pe lupta de a o obtine!

Traiti! Traiti! Traiti!

Avem atat de putina clipa la dispozitie, in eternitate nu ramai decat cu ceea ce ai avut curajul sa simti! Judecata de Apoi sa te prinda cu fapte, nu cu frici!

A voastra,
MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...