13 martie 2013

Frumusete uitata

http://www.feminis.ro/bloguri/Marina_Zanfir/fara-categorie/frumusete-uitata-2907

Cred ca garoafa a fost nedreptatita.

Sunt oare singura careia i se pare ca nu este doar o floare cu destinatie exclusiv pentru inmormantari si derivate?!

Este totusi o planta frumoasa, extrem de interesanta in asezarea petalelor ce ii compun floarea, cu o tulpina usor de rupt, pentru ca este impartita natural pe segmente, capata culori frumoase si vii pe care le poarta mandra destul de mult timp. De asemenea, nu pot sa nu o asociez cu episodul din Sex and The City, in care Carrie spune ca i se par romantice garoafele roz si ca au fost uitate tocmai pentru ca lumea nu mai vede frumos decat complicatul.

Denumirea lor in engleza mi-e imposibil sa o uit si fac mereu analogia carnation/ reincarnation...

Este o floare deosebita, dar pe care nu o bagam in seama doar pentru ca este mai ieftina si a ajuns sa ni se para banala.

Data viitoare cand treceti pe langa o florarie aruncati-le o privire mai atenta!

Si acum, ganditi-va ca acest text nu este doar despre o floare... ci si despre oameni, despre cum nu (mai) stim sa apreciem frumusetea ce ni se pare simpla, despre cum trecem unii pe langa altii nepasatori, despre cum cautam doar compania anumitor flori, cand avem la indemana minunatii daca stim sa le privim cu ochii potriviti.

Banalul, normalul, comunul nu sunt chiar atat de fade daca avem inima deschisa si cautam bucurie in totul ce ne inconjoara. Invatati sa apreciati si ce aveti in imediata apropiere, s-ar putea sa aveti o mare surpriza.

Amintiti-va de cate ori nu ati trecut pe langa omul pe care il iubiti si ati uitat sa il priviti atent. V-ati obisnuit atat de mult ca anumite lucruri si persoane sa fie permanent in viata voastra incat, de multe ori, nu le mai cunoasteti frumusetea.

Dati-va seama de cate ori nu ati dorit sa aflati un om doar pentru ca vi se parea banal, pentru ca nu iesea cu nimic in evidenta, iar voi cautati doar neobisnuitul. Oare nu cumva ar fi putut banalul sa vi se para extraordinar daca ati fi patruns mai mult in esenta lui?

Da, si eu imi doresc trandafiri, crini, bujori etc. (bujorii albi sunt florile mele preferate), dar intotdeauna mi-a bucurat sufletul si o simpla garoafa, pe care nu am considerat-o cu nimic mai prejos. Ba chiar am vazut-o ca pe o gura de aer proaspat de care ai nevoie dupa ce te-ai ametit in parfumul crinilor si al trandafirilor.

Femei, cand un barbat va daruieste garoafe nu va ganditi ca nu a vrut decat sa scape repede de obligatia daruirii unui buchet de flori, ba chiar a ales ce era mai ieftin, ci zambiti, priviti petalele si felicitati gestul. Garoafele chiar sunt frumoase!

Barbati, daruiti garoafe doar acelor femei pe care le stimati pentru capacitatea lor emotionala si intelectuala de a intelege esteticul acestora. Doar acele femei merita simplitatea si totusi minunatia lor!

Din cand in cand toti ar trebui sa invatam lectia garoafei: sa fim frumosi pentru noi insine si pentru cei ce stiu sa ne vada cu inima, pentru ca flori nu sunt doar trandafirii.

Va imbratisez,
MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...