24 martie 2013

Out of topic: Tinerii si politica

Oare atunci cand oamenii aleg sa faca politica, in afara de functii, bani si oportunism, ce ii mai indeamna sa porneasca pe aceasta cale? Stiu tinerii, stiu cei maturi, ori cei batrani DE CE, dar mai ales pentru CINE, fac politica?!

Incerc sa ma uit cu incredere la viitorul tarii noastre, prin ochii politicii, si am ajuns sa ma tem ca sunt mai orbi decat ma asteptam. Sa fie "operatia" singura capabila sa regleze miopia, o pereche noua de ochelari sau noi dipotrii pentru cei vechi?

Pana atunci, poate ne punem picaturi de ochi, lacrimam, dar macar incercam sa ne limpezim privirea. Poporul trebuie sa conduca, nu invers. Alesii nostri trebuie sa inteleaga, odata pentru totdeauna, ca ei sunt pusi pe acele fotolii pentru a ne servi, nu pentru a ne comanda. Insa, in conditiile in care majoritatea votantilor este analfabeta si usor de manipulat, reprezinta oare aceasta vocea poporului nostru?!

Cine stie sa ne arate calea, in timp ce ramane alaturi de noi si nu este orbit doar de orgoliul de a se afla in "fruntea" tarii?! Cand or sa inteleaga cat de important este dialogul permanent cu cetatenii, daca-si doresc sa ne fie lideri?

Trebuie sa scapam de obsesia pentru a ne desemna STAPANI. Noi de lideri avem nevoie, nu de conducatori. Liderul este persoana pe care o urmezi din respect, cu liderul te identifici, conducatorul este dictator, asupritor. Toti se straduiesc sa domine, sa isi dovedeasca puterea de a calca pe cadavre, niciunul nu isi cultiva calitatile de calauzitor.

Schimbati-va optica!

Am (avem) nevoie sa cred(em) in tineri. Sa cred ca macar ei sunt capabili sa aiba o flexibilitate a mintii, dar o baza solida a sufletului! "Omul bun este inteligent, iar cel rau, afara de asta, imbecil. Aptitudinile morale si intelectuale merg impreuna."- Jorge Luis Borges

Immanuel Kant, in eseul filosofic "Spre pacea eterna", mentioneaza si el la un moment dat ca lumea poate fi condusa in acord cu normele morale "chiar si de catre diavoli, atata timp cat acestia poseda intelect", tocmai pentru ca pana si cei rai isi dau seama ca este necesara conduita si ordinea pe criterii morale, daca nu vrem sa ajungem la pierzanie. - MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...