Treceți la conținutul principal

Out of topic: Tinerii si politica

Oare atunci cand oamenii aleg sa faca politica, in afara de functii, bani si oportunism, ce ii mai indeamna sa porneasca pe aceasta cale? Stiu tinerii, stiu cei maturi, ori cei batrani DE CE, dar mai ales pentru CINE, fac politica?!

Incerc sa ma uit cu incredere la viitorul tarii noastre, prin ochii politicii, si am ajuns sa ma tem ca sunt mai orbi decat ma asteptam. Sa fie "operatia" singura capabila sa regleze miopia, o pereche noua de ochelari sau noi dipotrii pentru cei vechi?

Pana atunci, poate ne punem picaturi de ochi, lacrimam, dar macar incercam sa ne limpezim privirea. Poporul trebuie sa conduca, nu invers. Alesii nostri trebuie sa inteleaga, odata pentru totdeauna, ca ei sunt pusi pe acele fotolii pentru a ne servi, nu pentru a ne comanda. Insa, in conditiile in care majoritatea votantilor este analfabeta si usor de manipulat, reprezinta oare aceasta vocea poporului nostru?!

Cine stie sa ne arate calea, in timp ce ramane alaturi de noi si nu este orbit doar de orgoliul de a se afla in "fruntea" tarii?! Cand or sa inteleaga cat de important este dialogul permanent cu cetatenii, daca-si doresc sa ne fie lideri?

Trebuie sa scapam de obsesia pentru a ne desemna STAPANI. Noi de lideri avem nevoie, nu de conducatori. Liderul este persoana pe care o urmezi din respect, cu liderul te identifici, conducatorul este dictator, asupritor. Toti se straduiesc sa domine, sa isi dovedeasca puterea de a calca pe cadavre, niciunul nu isi cultiva calitatile de calauzitor.

Schimbati-va optica!

Am (avem) nevoie sa cred(em) in tineri. Sa cred ca macar ei sunt capabili sa aiba o flexibilitate a mintii, dar o baza solida a sufletului! "Omul bun este inteligent, iar cel rau, afara de asta, imbecil. Aptitudinile morale si intelectuale merg impreuna."- Jorge Luis Borges

Immanuel Kant, in eseul filosofic "Spre pacea eterna", mentioneaza si el la un moment dat ca lumea poate fi condusa in acord cu normele morale "chiar si de catre diavoli, atata timp cat acestia poseda intelect", tocmai pentru ca pana si cei rai isi dau seama ca este necesara conduita si ordinea pe criterii morale, daca nu vrem sa ajungem la pierzanie. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ