Treceți la conținutul principal

Ziua in care mi-am castigat dreptul de a nu avea nimic de pierdut

Poate ca la Judecata de Apoi nu voi fi intrebata cat am suferit, cat rau am facut sau cat rau mi-am facut, ci cat am iubit, cat am daruit necugetat, cat am investit afectiv fara sa mai tin cont de niciun risc.

Poate ca atunci lacrimile imi vor fi transformate in perle si mi se va darui mantuirea, iar eu voi mai cere o sansa, o viata, dar de data aceasta traita in Iubire.

Sa ofer la schimb Paradisul, pentru a fi muritoare, dar iubita.
Sa nu pretind nimic mai mult decat ca acel gram de noroc sa-mi fie inmultit.
Sa insist ca nu ma intereseaza nemurirea, cat timp eu nu mi-am trait viata asa cum se cuvine.

Si apoi sa mi se spuna bland ca niciodata nu am avut mai putin decat mi-am dorit, dar ca frica m-a facut sa vad in umbre monstri si in loc sa lupt am fugit si m-am temut.
Sa realizez ca am avut totul aici si acum, dar eu am trait pregatindu-mi discursul pentru Ultima Zi, in care sa cer Prima Noapte.

Zilnic imi anulez sansa de a trai ceea ce stiu si simt ca sunt capabila sa am si sa fiu, daca las teama sa arunce zarurile in locul meu.

Privesc atent in sufletul meu si imi dau seama ca nu am nimic de pierdut, pentru ca nu stapanesc nimic. Si daca doar acela care nu mai are nimic de pierdut este capabil sa riste pentru a avea totul, nu am nicio scuza sa nu joc.

Si realizez, acum, ca si daca pierd... de fapt, nu pierd nimic. Insa daca o sa castig... castig TOTUL. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ