10 mai 2013

Iubeste iubireaLectia din Caderea Constantinopolului (romanul): sa ucizi ceea ce iubesti si iti poate fi slabiciune, pentru a-ti demonstra stapanirea de sine si puterea.

Lectia din zilele noastre: fa-o doar la nivel metaforic, adica invata sa iti domini pornirile si domesticesti focul pasiunii pentru a te stapani pe tine, daca vrei sa cuceresti lumea. Invata sa iti pui in ordine prioritatile si sa acumulezi puterea de care ai nevoie, astfel incat, desi o ai, sa nu ajungi sa fi nevoit sa o folosesti.

Stapanirea de sine nu va anula iubirea, ci o va manui cu priceperea maestrului, nu cu stangacia incepatorului.

P.S.: Cititul dauneaza grav gandirii pentru ca ii ofera variante si asta ingreuneaza procesul actiunii. Binecuvantarea omului prost consta tocmai in faptul ca acesta, fiind atat de ignorant, nu are nevoie sa gandeasca si sa aleaga dintre variante, pentru ca el va actiona imediat ce o idee ii va trece prin cap. Sa invat aceasta extraordinara lectie a prostului de a gandi mai putin, pentru a putea actiona mai mult.

Viata se traieste actionand, nu irosind prea mult timp cugetand.


Iubeste ceea ce trebuie iubit, astfel incat sa te afli in posesia propriei tale persoane si cu inima sus. (MSZ)

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...