Treceți la conținutul principal

Viata e prea scurta incat sa iti permiti sa o traiesti in incertitudini si temeri!

Fiorul iti este un bun dat. Traieste-l, creste-l si intretine-l atat cat il duce timpul pentru care e format. Si fluturii sunt absolut minunati, dar durata lor de viata este determinat limitata. Asta nu inseamna ca din aceasta cauza nu te poti bucura de frumusetea zborului lor...

Omule, aminteste-ti ca tu insati esti trecator si muritor, nu astepta nemarginiri din partea celor asemenea-ti.

Nu te poti promite pe tine cuiva pentru totdeauna, poti sa crezi pe moment ca ii vei fi pururea, dar tu nu-ti cunosti viitorul. Nu stii daca aceasta eternitate va tine un an doi, sau pana maine.

Omului prezentul ii e dat spre traire, nu trecutul care-i este amintire si nici viitorul care-i este plasmuire. Traiesti momentul in care te afli, nu te mai preocupa de instabilitatea celor ce vor veni. Nu o poti controla decat intr-o proportie de maxim 1 la suta, pentru ca de tine depinde fiintarea, actiunea si gandul, insa fara ceilalti nu poti genera decat vidul.

Traieste ce ai, ce poti si ce suporti! Indrazneste, actioneaza si nu te rusina de nereusita, ea se afla acolo pentru a arata ca ai facut, nu doar ai existat!

Ecourile surde ce se pierd nu mai sunt legate de fiinta ta. Descatuseaza-te de frici!

Viata e acum, e aici!
Viata e prea scurta incat sa iti permiti sa o traiesti in incertitudini si temeri!
Indrazneste! Traieste!
Ai voie sa incerci, ai voie sa iubesti, ai voie sa gresesti, ai voie sa devii tot ceea ce poti fi mai bun si mai frumos, ca OM!
Azi!
Acum!


Articolul integral, aici: http://www.feminis.ro/bloguri/Marina_Zanfir/fara-categorie/viata-e-prea-scurta-incat-sa-iti-permiti-sa-o-traiesti-in-incertitudini-si-temeri-2988

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ