18 iunie 2013

Casatorie si cununie

Apropo de casatoria intre homosexuali. Nu vad de ce, la nivel contractual, nu se poate realiza? Adica, daca dorinta lor este sa aiba o garantie legala a iubirii lor, care ,in cazul in care aceasta esueaza, sa le permita sa isi imparta prin tribunale proprietatile comune nu inteleg de ce li s-ar refuza acest gest normal, cetatenesc. Cat timp suntem egali in fata legii, e normal ca si ei sa aiba acces la anumite forme de securitate din partea statului.

Pe de alta parte, casatoria, adevarata taina a cununiei, este cea de la Biserica. Este promisiunea unei eternitati in fata Autoritatii Divine. Este legamantul sufletelor sub binecuvantarea cosmica. Este ritualul pe care un reprezentant al Bisericii il oficiaza, pentru a lega (la nivel energetic, prin rugaciunea si cuvantarea din timpul slujbei) cei doi oameni.

Este o teorie, pentru ca in Romania Biserica este o mare corporatie ahtiata dupa bani.

Deci, ca sa nu mai aud aia cu etica si simbolul familiei si etc., sa fie clar: actul de la primarie nu are nicio treaba cu taina cununiei. Asa cum homosexualii au dreptul sa incheie contracte de vanzare-cumparare, de munca, de drepturi de autor, de orice, asa ar trebui sa aiba si dreptul de a incheia acordul civil dintre doua parti care isi iau angajamentul ca vor incerca sa convietuiasca armonios, dar care au nevoie de garantia faptului ca, in caz de pericol, vor recupera in instanta macar investitia materiala. E un fel de promisiune fata de stat ca vor fi civilizati si vor incerca sa se integreze si conformeze cerintelor acestuia (in ceea ce priveste partea juridica, economica etc.; doar avem Dreptul Familie, credite pentru familie, pachete de internet si telefonie mobila pt familie samd), nu are nicio treaba cu simbolul familiei.

Hai sa vedem dincolo de manipulare si sa mai si gandim!

A voastra,
MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...