Treceți la conținutul principal

Casatorie si cununie

Apropo de casatoria intre homosexuali. Nu vad de ce, la nivel contractual, nu se poate realiza? Adica, daca dorinta lor este sa aiba o garantie legala a iubirii lor, care ,in cazul in care aceasta esueaza, sa le permita sa isi imparta prin tribunale proprietatile comune nu inteleg de ce li s-ar refuza acest gest normal, cetatenesc. Cat timp suntem egali in fata legii, e normal ca si ei sa aiba acces la anumite forme de securitate din partea statului.

Pe de alta parte, casatoria, adevarata taina a cununiei, este cea de la Biserica. Este promisiunea unei eternitati in fata Autoritatii Divine. Este legamantul sufletelor sub binecuvantarea cosmica. Este ritualul pe care un reprezentant al Bisericii il oficiaza, pentru a lega (la nivel energetic, prin rugaciunea si cuvantarea din timpul slujbei) cei doi oameni.

Este o teorie, pentru ca in Romania Biserica este o mare corporatie ahtiata dupa bani.

Deci, ca sa nu mai aud aia cu etica si simbolul familiei si etc., sa fie clar: actul de la primarie nu are nicio treaba cu taina cununiei. Asa cum homosexualii au dreptul sa incheie contracte de vanzare-cumparare, de munca, de drepturi de autor, de orice, asa ar trebui sa aiba si dreptul de a incheia acordul civil dintre doua parti care isi iau angajamentul ca vor incerca sa convietuiasca armonios, dar care au nevoie de garantia faptului ca, in caz de pericol, vor recupera in instanta macar investitia materiala. E un fel de promisiune fata de stat ca vor fi civilizati si vor incerca sa se integreze si conformeze cerintelor acestuia (in ceea ce priveste partea juridica, economica etc.; doar avem Dreptul Familie, credite pentru familie, pachete de internet si telefonie mobila pt familie samd), nu are nicio treaba cu simbolul familiei.

Hai sa vedem dincolo de manipulare si sa mai si gandim!

A voastra,
MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ