24 iulie 2013

In dragoste este ca la loterie


In dragoste este ca la loterie. Cand te decizi ca a venit timpul sa te apuci sa joci, incepi prin a alege metoda: o singura varianta, combinatii, un bilet, pui si la noroc sau nu, te inscrii la extrageri saptamanal, lunar etc.. Posibilitatile iti apartin. Inarmata cu speranta si incredere in sansa astepti sa cada numerele tale. Unele, castiga din prima, dar acestea sunt putine si se numesc exceptia care confirma regula. Cazurile lor sunt cele care iti dau puterea de a continua sa joci.

Cele mai multe dintre noi, insa, castigam la diversele categorii.

Categoria a IV-a sau cum iti recuperezi investitia, ba chiar iesi usor pe plus. Asta ce inseamna? Inseamna ca ai fost la jumatatea drumului spre marele premiu si te rasplateste soarta dandu-ti inapoi suma investita initial sau chiar si un micut bonus, pe langa. Daca ai fost lacoma, o sa iti acopere doar o mica parte din cheltuiala pe acel joc. In orice caz, este o forma de incurajare, este relatia in urma careia iti ramane o amintire draguta, dar nu iti imbogateste viata si experienta. E buna, dar nu te poti opri sau multumi cu ea. Nu te descuraja si nu te gandi ca asta este tot ceea ce poti sa castigi, chiar daca cele mai multe incercari au fost doar la aceasta categorie rasplatite. Investeste ceea ce ai obtinut aici, pentru a ajunge la varianta castigatoare.

Categoria a III-a. Ei bine, aici nu doar ca iti recuperezi suma initiala, ba chiar poti sa iti permiti si sa iti mai satisfaci un mic moft, insa doar atat. Nu prea tine mult efectul si bucuria este de moment. Iesi, intr-adevar, pe plus dar nu este valoarea la care vrei sau trebuie sa te opresti. Fa-ti capriciul si mergi mai departe... nu-i aici destinatia finala.

Categoria a II-a, sau momentul in care toate eforturile, sperantele si intreaga
investitie avuta pe parcursul anilor de joc incep sa isi merite osteneala. Este o categorie foarte interesanta pentru ca fie iti faciliteaza drumul catre premiul cel mare, dandu-ti un curaj nebun de a incerca inca o data sa mai joci, fie te ambitioneaza sa muncesti si sa construiesti, astfel incat sa nu mai fii nevoita sa joci, pentru ca din acest castig iti poti lua mai mult decat daca ai fi nimerit toate numerele. Intr-adevar presupune determinare, viziune si dorinta de a folosi toate resursele spre sporirea castigului. Multe se vor opri aici si se vor ocupa de dezvoltare si foarte bine fac, pentru ca va fi mai satisfacator castigul atunci cand stii ca ai contribuit si tu la rezultatul final.

Categoria I este una ciudata, pentru ca are foarte multe capcane care se ascund in spatele stralucirii premiului cel mare. Prima este atunci cand castigi totul dintr-o singura incercare. Daca te lasi dusa de val si nu realizezi ca ceea ce ai castigat poti foarte usor sa risipesti vei sfarsi intr-o situatie in care nu doar ca vei pierde totul, dar poti sa ajungi mai rau decat ai fost. A doua este cand ai jucat de atatea si atatea ori pana ai ajuns in varf, incat, uitandu-te in urma, realizezi ca nu iti acoperi nici macar jumate din paguba si ca ai ajuns sa te pierzi pentru o himera. Este momentul in care premiul cel mare, devine mult prea mic si regreti ca nu te-ai oprit la timp.

Cel mai fericit caz este, insa, atunci cand castigi totul, stii sa iti valorifici si sa cresti castigul si te numeri printre foarte putinele norocoase care primesc iubirea aproape de-a gata. Situatia aceasta este, insa, foarte rara si, in general, nu apare dupa ani de joc, ci chiar din primele incercari, asadar, daca nu te regasesti in cele descrise, ar fi mai bine sa nu iti pierzi timpul crezand ca ajungand la premiul cel mare vei da lovitura. Lucreaza si sporeste ceea ce ai si acesta va fi cu adevarat premiul tau cel mare.

Ca ultima sugestie: incercati sa jucati mai des la categoria dragoste, decat la jocuri de noroc.

Succes,
MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...