13 noiembrie 2013

NU TREBUIE să placi tuturor

Dacă ești puțin mai drăguță decât media (ca sa nu mă întind și să zic frumoasă), inevitabil vei purta doua etichete: proastă sau c*rvă (uneori amandouă). Degeaba vii cu argumente, diplome, dovezi ale capacităților tale intelectuale, tot vor fi mulți „clarvăzători” care te vor cataloga sau îți vor spune că inevitabil vei lua drumul interesului și îți vei vinde calitățile fizice.

Oricum vor exista mascului care se vor lăuda în tot târgul că te-au avut, te-au refuzat, te-au „făcut”, chiar dacă nu te-au văzut în viața lor, decât iîn poze. Tot vor exista gaițe care te vor suspecta că le vei fura bărbatul, ori că nu ai cum să fii atât de cuminte și de deșteaptă precum zici.

Oricum îți vor da toți cu părerea despre potențialul și evoluția ta umană. Degeaba mergi pe sârmă, degeaba faptele grăiesc mai tare decât vorbele... lumea tot se va găsi să îți comenteze și să te denigreze. Și orice greșeală îți va fi hiperbolizată și va cântări mai mult decât tot ceea ce ai făcut corect.

În viața ta să conteze doar oamenii care te creditează și nu dau importanță bârfelor. Doar oamenii care te ajută să devii cea mai bună versiune a ta. Doar oamenii care te iubesc așa cum ești, pentru că știu și ei ca atâta timp cât nu oferă perfecțiunea, nu pot cere altuia această condiție.

Îmi plăcea mie alegoria făcută de cineva (iertați-mi memoria încercată, dar nu pot oferi un nume), care spunea „poți să fii cea mai coaptă, aspectuoasă, delicioasă piersică din lume - tot se va găsi un om căruia să nu îi placă piersicile. Nu poți să placi tuturor, dar, cel mai important este că, nici măcar NU TREBUIE să placi tuturor.

MSZ

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sigur. Ce viaţă grea au fetele frumoase, a naibii treabă:)) Aşa e.
Lumea se poartă naşpa cu voi că sunteţi prea frumoase, nu proaste, Doamne fereşte.

Anonim spunea...

Da, se vede ca este publicat de o doamna/domnisoara!!!
Daca ar fi sa las un procentaj, mai putin de 20% dintre fetele dragute se incadreaza in tiparele acestui articol...
Realitatea este cruda, asa-i fetelor???

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...