Treceți la conținutul principal

Raspunsul unui barbat - curiozitatea unei femei

Dialog real, din vara

Eu: Nu inteleg de ce voi, barbatii cu bani si capabili intelectual, va lipiti nimai de pipite. De ce nu va luati alaturi o femeie desteapta, ambitioasa, care are cariera sa etc.?
Un el: Pai e simplu. Eu toata ziua stau in intalniri, sedinte, contracte si alergatura, cand ajung acasa nu am nevoie sa dau de una la fel de stresata ca mine, dupa o zi de munca. Vreau sa gasesc o oaza de liniste, o femeie dragastoasa, calma, aranjata si disponibila afectiv- nu inchisa in ea. Nu zic sa nu munceaca, dar nu vreau una care sa fie ca mine. Duc eu greul daca asta inseamna ca seara am liniste.

Ce puteam sa zic? Ce femeie isi doreste, dupa ce toata ziua s-a confruntat cu diverse situatii, sa gaseasca acasa un ciufut, nemultumit de viata, care sa se mai si comporta rece si indiferent? Si uite asa moda femeilor de cariera care fie sunt singure, fie cu tinerei lipsiti de griji. Asta se intampla cand amestecam rolurile si statusurile sociale. Nu ne mai gasim linistea si echilibrul decat in anormalitati.

Cred ca suntem intr-un stadiu al comoditatii in ceea ce priveste construirea si dezvoltarea relatiilor sentimentale. Traim intr-o era in care totul se face in 2 pasi si 3 miscari si avem impresia ca acest lucru trebuie sa se propage si la nivel emotional. Some things take time... asta am inceput sa uitam, fiind prea repeziti si nerabdatori. 

MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ