08 februarie 2014

De cand a devenit CNA-ul mai catolic decat Papa?!

Saptamanile trecute auzeam/vedeam decizia de inchidere a postului Taraf TV. Nu am niciun fel de afinitate pentru acest gen de muzica si, daca ar fi sa fiu corecta, intre versurile "sa moara dusmanii mei de ciuda" si intre "am o inima de dat unui barbat care sa stie ce sa faca langa mine in pat" diferenta de nuanta o da numai muzica pe care sunt cantate. Pe mine, una, ma bucura decizia, dorindu-mi sincer ca noile generatii sa nu mai fie prostite de asemenea (dez)acorduri. Insa, traiesc in era internetului si stiu foarte bine ca singurii care mai sunt "afectati" de scoaterea din grila a postului TV mentionat sunt cei care au o inaintata si eventual nu au disponibila o conexiune la internet. Restul sunt garla pe net si sunt convinsa ca mai degraba stau pe YouTube si isi asculta idolii, decat la TV.

Saptamana aceasta, dupa episodul manele si manifestul anti Nymphomaniac II (Pudicii de noi! Mi s-a parut fantastic ca intre membrii CNC care au votat pentru se afla o tipa care a pozat in Playboy! Tocmai am dus ipocrizia la un nou nivel), aflu ca doua videoclipuri au fost si ele interzise. Este vorba despre Trupa Vunk - #AsaSi si AndraMusic - #Inevitabil va fi bine. Motivul: plasarea de produse fara avertisment in prealabil. Hai, nu zau! Era vreo sticla goala si trebuia cenzurata nuditatea ofensatoare a acesteia sau cum?!

Pe Andra nu ai cum sa nu o asociezi cu imaginea Garnier - Romania, ruleaza reclame cu ea toata ziulica, faptul ca apare un produs in clipul mentionat este ca si cum nu ar aparea. In fine, stiu ca sunt blurate imaginile cu produse in redarea videoclipurilor pe TV si ca pe YouTube este singurul loc unde vezi numele produsului si imaginea clara. Chiar in halul acesta sa ajungem cu cenzura?

Hai sa interzicem documentarele de pe Animal Planet. Pai e o mare obscenitate sa vezi cum se reproduc diferitele specii, nu? Hai sa interzicem toate videoclipurile in care apar obiecte (scaune, mese, canapele etc.) pentru ca e plasare de produse. Ai observat si tu ca masuta e de la IKEA Romania. Hai sa interzicem tot si sa ne reintoarcem in comunism!

Da-o incolo de revolutie, de libertate, de ridicare a cenzurii - stiu 11 insi ce e mai bine pentru 19 milioane de romani!

Radem, glumim, dar ceea ce incepe sa se intample in tarisoara aceasta este foarte grav! Incep cu mici schimbari, ce ni se pot parea neimportante, iar cand ne vom trezi cu pumnul pus in gura s-ar putea sa fie prea tarziu!

Cenzura este un fenomen politic, iar membrii CNA sunt numiti de catre Parlamentul Romaniei! Nu ii lasati sa faca abuzuri!

MSZ

Va invit sa vedeti, in filmuletul de mai jos, o explicatie etica a fenomenului cenzuriiNiciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...