Treceți la conținutul principal

Grapini si limba romana (ep.2 - din pacate)

Stima Dna. Ministru, mi-as dori din suflet sa va pot scrie acest mesaj cat mai gresit, astfel incat sa fie pe intelesul Dvs.. Nu pot! Va rog sa imi acceptati aceasta slabiciune de a-mi respecta suficient de mult limba incat sa depun toate eforturile necesare pentru a nu o faulta!

Mi-ar placea (sa zic „place”?) sa ne explicati si noua ce este acela „salarul” si cum se „creeeeeeeeee(sunt suficienti de „e”?!)aza” locuri de munca la privat, care vor fi platite cu 50% din venitul „angajatilor de la buget” (sa inteleg ca angajatii la stat vor avea o reducere substantiala a salariului pentru a se redistribui acei bani catre firme?!)... de data aceasta in limba romana.

Singura explicatie pe care o pot gasi acestei indrajiri de a va scrie, in continuare, parerile in cel mai spurcat mod cu putinta (desi v-a fost semnalata de presa si nu numai problema GRAVA pe care o aveti cu limba romana - pe care, se pare, ca o URATI sincer, din moment ce scuipati cu atata pasiune peste orice norma de bun simt a scrierii si folosirii ei) este faptul ca va adresati, preponderent, unui electorat agramat -acestia se oglindesc in Dvs. si sa se regaseasca in lipsa de cultura si de educatie si traiesc cu impresia ca ei, de fapt, sunt foarte destepti din moment ce sunt la fel de analfabeti ca un Ministru.

Si totusi, pe ce considerente, in 2012, „Fundatia Internationala Mihai Eminescu”(Fundatie Internationala pentru Cultura, Stiinta si Morala Civica) v-a acordat o Diploma de Excelenta?!


MSZ


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ