Treceți la conținutul principal

Care mai este diferenta dintre o emisiune tabloid si una cu subiect politic?

De ce ma mai mira subiectele emisiunilor de tip tabloid si invitatii de cea mai joasa factura, aratandu-ma indignata de popularitatea pe care o pot capata aceste noi „modele” propuse printre cetatenii tari, din moment ce politic avem oglindirea perfecta a mondenului?

Va rog sa imi spuneti care e diferenta dintre Loredana Chivu- care se ratoieste ca nu da inapoi masina primita cadou- si alesii tarii care behaie unul catre celalalt ca nu renunta la functii si pretentii?

Diferenta este ca deciziile, orgoliile si incapacitatea de gandire a duduii blonde NU afecteaza Romania, ci poate cateva deconectate neuronal care ar putea sa o ia exemplu.

Asemanarea este ca, aceiasi oameni care stabilesc ratingul televiziunilor si care mentin in preferinte si in prima linie scursurile ce isi perinda nurii si intimitatile prin diverse tabloide, sunt MAJORITATEA care decide, la alegeri, reprezentatii din cadrul structurilor de conducere si organizare a tarii.

Da, aceasta este scara de valori la care ne raportam. Nu avem nevoie de sondaje de opinie pentru a ne da seama ce va alege romanul, e suficient sa deschidem ziarele de scandal.

Multi invinovatesc ba telespectatorii, ba producatorii pentru tipul de subiecte abordate si aud mereu spunandu-se „nu va mai uitati la emisiunea X sau Y”, „nu mai citi revista/ziarul A sau B”. Asta te poate face sa crezi ca orientandu-te catre un domeniu serios - politica, sistemul decizional pentru viitorul tarii si al oamenilor etc.- vei gasi altceva. Si ce sa vezi? Dai tot de Bianca Dragusanu, Cristea, Bahmu doar ca au alte nume si miza pe care o joaca la ruleta scandalului este viitorul meu si al copiilor mei (daca mai ai curaj sa faci copii intr-o astfel de lume).

Noi am creat si am promovat si scursurile din politica si pe cele din monden. Avem soarta pe care o meritam si suntem rezultatul alegerilor noastre... sau al impasibilitatii noastre in fata tuturor spurcaciunilor in fata carora inchidem ochii si trecem mai departe, crezand ca metoda ascunsului gunoiului sub covor inseamna curatenie.

Un popor de oi... isi merita ciobanii.

MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ