Treceți la conținutul principal

Eu cred in Romania

Citeam, undeva, ca in 1990 s-au nascut peste 1,8 milioane de copii. Unul dintre ei sunt si eu.

Primul an de dupa revolutie. Prima generatie nacuta in libertate. 10% din numarul total al cetatenilor care astazi, 25 mai 2014, au drept de vot.

Printre prietenii, cunoscutii si rudele mele sunt deja oameni care au copii, care sunt absolventi de facultate, master, angajati, antreprenori, mai pe scurt, contribuabili si cetateni cu drepturi depline. Suntem, fara niciun fel de dubiu, viitorul si avem datoria de a construi durabil destinul acestei tari.

Romania - tara care ne-a oferit familia, prietenii, iubitii, istoria si viata. Da, poate ca nu este cea mai "cool" tara, dar puteam sa ne nastem in Somalia si ne-am fi dat seama cat de norocosi suntem, totusi, ca avem ce sa mancam. O vrem mai buna, mai frumoasa? Depinde doar de actiunile noastre sa o facem asa!

Vreau, cred si pot sa fiu mai mult decat un ecou surd in urechile hahalelelor care ne pun constant pumnul in gura si ne zic ca stiu ei ce este mai bine pentru noi, care ne zic ca nu suntem bine pregatiti, ca nu suntem educati, ca nu suntem capabili. Fiecare pas pe care il fac, voi avea grija sa lase o urma, sa insemne ceva, sa ma pot uita, peste ani, in ochii copilului meu si sa nu las privirea in jos, rusinata ca nu am incercat macar sa ii construiesc viitorul pe care il merita.

... iar parintilor mei vreau ca batranetea sa le fie blanda. Unde nu au reusit ei, voi razbate eu!

MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ