27 iunie 2014

Alientari voite

Marea problema a oamenilor este ca traiesc intr-o vesnica teorie a conspiratiei. Au impresia ca are cineva ceva cu ei, ca viata le este potrivnica, nu isi stiu si cu atat mai putin nu isi inteleg limitarile, cred ca mereu ALTCINEVA este de vina pentru esecurile lor, isi stabilesc teluri pentru care nu au pasi trasati, iar apoi nu pricep de ce nu le ies etc..

Vorbeam, acum 3 ani, la cursul de Psihiatrie si Filosofie despre cum o ia omul modern pe dealuri si campii DOAR din cauza lui. De cand i s-a spus persoanei ca poate fi orice vrea ea, aceasta si-a pierdut identitatea. Nu toti suntem pregatiti sa fim fauritorii propriilor noastre destine. De ce? Pentru ca, pe cei mai multi, chiar, nu ii duce capul. Asta e: selectie naturala, nu poate fi toata lumea plina de genii. Cum ar arata planeta daca ar fi populata de doctori, oameni de stiinta, arhitecti s.a.m.d., dar fara frizeri, muncitori necalificati, mesteri, tamplari, zugravi?! Poate lantul trofic sa existe fara carnivori, ierbivori, omnivori? Traieste leul daca nu are ce manca? Vaca daca nu are ce paste? Nu vad, insa, nicio oaie dezamagita ca nu e vultur.

MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...