30 iunie 2014

Cata umilinta mai poate duce acest popor?!

Popor roman, cat mai accepti sa fii bataia de joc a unor politicieni ramoliti si cu mentalitati profund comuniste. A unor oameni promovati pe nepotisme si amantlacuri, care provin din vechea generatie a cizmarilor cu functii de conducere?

Cat mai lasi Ministerul Educatiei sa isi bata joc in mod sistematic de copiii tai? Un ministru incapabil sa se exprime corect face "ordine" in invatamant si critica lipsa de valoare a noii generatii?

Eu nu inteleg ce politica economica aplicam in Romania? Avem guvern de stanga de ceva timp si nu am vazut un loc de munca infiintat de stat (ca doar socialismul parca asta facea, coordona economic prin proiecte de stat). 

Unde este liberalismul economic din 10 ani de centru dreapta. Niciun investitor nu isi permite sa joace ruleta ruseasca in Romania. Instabilitate politica, fluctuatii la schimbul valutar, incapacitatea unor predictii funanciare pe termen lung pentru ca zilnic se schimba taxe si legi cu aplicare imediata (juridic ar trebui de la momentul legii, pana la implementarea sa existe un timp suficient de lung incat trecerea sa fie cursiva). Un Guvern care a marit acciza pe benzina sa isi acopere gaurile din cap doar. Transportatorii au preferat sa nu mai alimenteze la noi, ci in tarile vecine (la bulgari alimenteaza si romani pentru ca e mai ieftin). Nu a existat niciun competent cu Harvard sa prevada si posibilitatea asta? Prea multi bugetari, pensionari si asistati social in carca unui numar insuficient de angajati in mediul privat. Si cand mergi sa platesti o taxa acrita aia de la ghiseu nu stie sa tasteze, sa se comporte sau ce sa iti spuna. Te duci in Parlament si te impiedici de rubedenii pe functii de ajutor de bagator de seama care nici macar nu stiu 3 cuvinte in engleza sau sa scrie corect.

Nu avem proiect de tara. Nu avem misiune, valori, obiective sau viziune. Cum sa imi ceara mie cineva sa raman si sa construiesc o tara care habar nu are in CE directie vrea sa mearga. Asumati-va un plan "granarul Europei", "circul lumii", "paradis fiscal", nu lumea lui Piticot. Vreau sa inteleg de ce trebuie sa raman romanca, de ce sa fac copii si sa sporesc natalitatea (ca s-a ratoit cineva la noi, femeile romance, ca nu turnam plozi pe banda rulanta) intr-o tara care seamana cu pluta unui naufragiat... si parca ala mai are o speranta ca da de mal.

Alo, aprinde careva lumina in Romania? Au trecut deja 25 de ani (un sfert de secol!!!) de cand mergea lozinca "ultimul care pleaca sa stinga lumina" si noi nici macar cu lumanarea nu umblam, ci orbecaiem ca idiotii legati la ochi de noi insine.

MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...