06 iunie 2014

Pana cand iti mai dai voie sa fii masochista?!

Un amic, vazandu-ma abatuta si ingandurata acum ceva timp in urma, mi-a spus franc si transant:"Ce ai patit?! Ti s-a intamplat ca tuturor femeilor destepte... te-ai indragostit... de un prost.". In acel moment, am realizat ca sunt cel putin masochista sa accept o situatie in care nu ma identificam deloc cu ceea ce voiam eu de la viata, de la un barbat.

Ulterior, m-am trezit la realitate si am vazut in jurul meu cate femei extraordinare imi sunt surori in aceasta suferinta inutila.

Pentru ce ne irosim, doamnelor? De ce ne incapatanam sa credem ca daca stam si dam cu pumnii in perete il transformam in usa? Viata asta este nedrept de scurta incat sa ne permitem luxul de a ne-o risipi in eforturi zadarnice pe care le depunem pentru a lumina niste neasumati. Vinovate ca ne complacem suntem doar noi. Degeaba dam vina pe ei si pe lipsa lor de efort. Nimeni nu ne obliga sa ne pierdem vremea cu ologi sentimentali. Nu este responsabilitatea noastra sa desteptam pe nimeni, oricat potential am vedea in acea persoana. Daca un om nu vrea mai mult, cine suntem noi sa ne incapatanam sa-i deschidem ochii?!

Gata! Fara timp pierdut, fara incercari sisifice de a transforma orice straluceste in diamant! Nu merita nimeni sa iti sacrifici sufletul si linistea pentru a-l aduce pe alta cale decat cea pe care a ales-o!

Daca nu a rezistat, inseamna ca nu a meritat.

MSZ

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...