24 iulie 2014

Deslusirea desavarsirii

Am crezut, multi ani, ca secretul fericirii consta intr-un job stabil, succes, bani si siguranta zilei de maine. Si ce mare pacaleala traiam! De fapt, tot ceea ce conteaza, la sfarsitul zilei si al vietii, este sa ai alaturi de tine persoana care sa imparta bunele si relele ce-ti vin.

Omul pe care te poti baza ca te va tine in brate, cand simti ca te prabusesti. Cel care va lua pe umerii sai greutatea, atunci cand esti la pamant. Acela langa care vrei, zi de zi, sa o iei de la capat si sa reusesti. Orice altceva, nu conteaza!

Ai vreo secunda impresia ca banii iti vor oferi starea de bine prin altceva decat cumparaturi, droguri, alcool, petreceri? Si cand se termina toate acestea ce faci cu tine? La final, tot intre peretii sufletului tau ramai prins.

Ah, dar cand stii ca iti mai e cineva aproape, ce repede apar ferestrele si soarele, ce usor iti pare sa respiri. Nu este vorba aici doar despre pasiune si indragostire, ci despre echilibru, echipa, parteneriat. Despre acela pe care il poti numi al tau fara sa ai nevoie de lanturile posesiei. Despre acela care stii ca tot acasa va veni, indiferent pe unde va poarta pasii. Despre acela care stii ca este langa tine chiar si atunci cand nu il atingi. Despre acela care stii ca are calea pe drumul pe care si tu vrei sa il urmezi.

Cred ca aceasta e adevarata fericire: sa te gasesti alaturi de cel langa care nu te temi sa stai cu fricile, cu defectele, cu nebuniile tale, pentru ca la sfarsitul zilei acestea nu il vor indeparta, ci il vor aduce si mai aproape de sufletul tau. Sa il afli pe cel pe care il poti iubi si intelege cu toate greselile sale, pentru ca pe voi doi va uneste ceva mai presus de palpabil. Si sa fiti amandoi constienti ca impreuna si numai impreuna puteti sa claditi Imperii! - MSZ

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...