31 iulie 2014

Fragmentari de Sine

Reprimarile sexualitatii ne transforma in judecatori si condamnam nevinovati. Inca suntem inhibati, iar asta se vede din controlul pe care vrem sa il detinem prin mastile sociale pe care le purtam.

Senzualitatea este blamata. De femei nesigure pe ele, de barbati frustrati pentru ca nu pot obtine. Si refuzam sa intelegem ca este in natura noastra umana, in substraturile animalice pe care le imbraca subconstientul sa vibram cu trupul nostru. Credem ca daca ne tinem mintea in frau asta inseamna sa ne anulam pornirile.

Nu am invatat nimic din armonie. Ne limitam la extreme si uitam de triada din noi: corp, minte si spirit. A le stapani pe toate, prin intelegerea necesitatilor fiecareia inseamna echlibru.

De fiecare data cand judecam un om pentru ca indrazneste sa-si descopere Eul, de fapt ne criticam dorinte ascunse. Feluri in care stim ca simtim ca am vrea si noi sa fim, dar nu avem curajul sa o facem.

Ne amortim trairi prin orientarea catre scopuri vide: bani, putere, dezumanizare. Anulam sensibilitatea pentru ca avem impresia ca ne face slabi si nu ne dam seama cat de fragili devenim, de fapt. Incearca sa lovesti un om care-si accepta, intelege si traieste Sinele. Nu vei reusi sa-l distrugi.

Piramida lui Maslow are mai multe trepte pe care trebuie sa le urci, iar cand vrei sa sari peste una, ori sa o calci pana la ruperea ei vei ramane suspendat pe o scara incompleta. Si apare teama. Iti dai seama ca te-ai blocat intre etaje si ii vei condamna pe altii ca nu inteleg ce evoluat esti tu in salbaticia singuratatii alegerilor tale.

Trebuie sa urci, dar cand ajungi sus, nu da cu piciorul scarii, pentru ca iti va mai ramane spre echilibrare doar prabusirea. Plasa de siguranta inseamna sa stii ca poti sa alternezi intre nevoi, fara sa-ti fie teama ca nu te mai poti intoarce in varf. - MSZ

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...