Treceți la conținutul principal

Viitorul la gunoi - pentru ca ne dorim sa formam prosti

Nu am inteles niciodata de ce in sistemul nostru de invatamant exista acea "rotunjire"a notelor. De ce se mai acorda sutimi, daca, la final, se cauta rotundul? Apare o discrepanta logica in stabilirea notelor finale: eu iau 9,40, tu iei 9,50 - la final, eu voi avea 9, tu vei avea 10 si, in loc, sa exista o departajare de 10 sutimi intre noi, se creeaza un spatiu de 1 punct. Cum poate fi obiectiv un astfel de sistem de notare?

Eu daca ma duc la magazin si un produs costa 3,25 lei, ar trebui sa platesc doar 3 lei, nu? Lumea lui Pokemon e mic copil pe langa ceea ce se intampla la nivelul nostru de organizare si functionare a institutiilor de invatamant.

Nu mai zic de burse acordate aiurea-n tramvai, locuri la buget distribuite pe re-re-re-redistribuire (si ne mai miram ca Ponta vrea sa ne lase sa dam bacul pana cand il luam macar pe ala din Tulcea), taxe nejustificate, programa de invatamant la pamant. In clasa a VIII-a nu mai au la evaluarea finala Geografie sau Istorie, la Limba Romana nu mai au comentariul literar si totusi abia reusesc sa ajunga la liceu, unde intra cu medii sub 5.

Chiar nu sesizeaza nimeni ce se intampla? Chiar nu ii pasa nimanui ca, tehnic vorbind, dobitocii pe care ii scoatem acum de pe bancile scolilor sunt urmatorii conducatori ai tarii, cand noi ne vom afla la pensie? Meritam sa tragem atunci si sa fim calcati in picioare, pentru ca numai noi am permis prin lipsa noastra de reactie si prin indiferenta sa se conturezae viitoare generatii de cretini. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ