Treceți la conținutul principal

Nu ma opresc pana nu primesc ceea ce merit

Mi-ai spus ca sunt nesabuita si lacoma, ca nu stiu sa primesc fericirea cu portia si sa ma desfat cu fiecare imbucatura. Cand vreodata am cunoscut eu masura, tempo-ul vietii altfel decat prin exces in extaz? Ce sa fac eu cu portiuni, cand sunt un tot din cap, pana la ultima suflare inainte sa ma arunc in vis?
Nu am limite, stiu. Sufar complet, ard pana la distrugere si renasc mereu mai puternica si mai plina de viata. Nu stiu alte cai decat desfatarea si durerea nemarginita. Imi dau ultima picatura de sange in cautarea sensului de a ma sti, de a-mi fi completa.

In genunchi mi-a stat sufletul si trupul mergea inainte. In lacrimi imi scaldam venele si nu ma prezentam lumii decat zambind. Ce-a fost in inima mea doar eu stiu si doar eu am putut sa simt. Nopti intregi in care m-am sfarsit, m-am sfasiat cu ganduri, m-am taiat in amintiri, m-am zdrentuit in minciunile pe care mi le-au spus, pe care m-am incapatanat sa le cred.

Sa fiu simpla, sa ma complac, sa accept ce mi se da?! Niciodata. Sa lupt, sa cred, sa rup din mine pentru viata, pentru sansa de-a simti o clipa, macar o clipa, cum totul ma patrunde, cum curge seva omenirii printre toate celulele ce ma alcatuiesc.

Sunt o nesabuita, o indolenta si o obraznica pentru ca cer totul de la mine si de la lume. Accept si nu ma dezic. Infrunt si nu ma predau. Nu ma opresc pana nu primesc ceea ce merit, ceea ce vreau, ceea ce stiu ca imi este predestinat.
Asa si altfel nicicum... atunci ca si acum… mereu si intotdeauna. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ