Treceți la conținutul principal

Si, totusi, Dragostea exista

Dragostea

Dragostea nu da niciodata gres.

Oamenii gafeaza. Oamenii nu stiu cum sa se poarte cu ea, cum sa o ingrijeasca, cum sa o oblojeasca, cum sa o primeasca, ori sa o daruiasca.

Dragostea nu cunoaste posesia, egoismul, framantarea. Ea se manifesta independent de noi, dincolo de perceptiile noastre fizice, mai presus de starea noastra pamanteasca. Este forta care misca Universul, care inchide ranile, care deschide sufletele si le ajuta sa creasca. Stie sa atinga bland fiinta care se daruieste ei. Stie sa stearga trecutul, ranchiuna, neputinta.

Dragostea nu stie sa raneasca, sa loveasca, sa doara. Este opusul a tot ceea ce ne macina, pentru ca ea este liniste. Este absenta frigului, a intunericului si a raului. Este inocenta in cea mai pura stare. Este singura care nu abandoneaza atunci cand totul se darama sub picioarele tale.

Dragostea – cat de putin o intelegem, cat de rar o simtim, cat de necunoscuta ne este.

Se prea poate sa traiesc intr-o fantezie romantica, dar nu cred niciodata ca omul care iubeste poate sa faca rau, poate sa jigneasca, poate sa loveasca, poate sa greseasca.

Sfantul Augustin spunea “Iubeste si fa ce vrei!”, pentru ca in simtirea adevarata, cand actionezi din si cu dragoste esti manifestarea Divinului. Esti cea mai buna versiune a ta. Esti desavarsirea ta.

Prin dragoste te afli, te definesti si te reintregesti. Din cersetor devii rege. Din animal ajungi Om. Din nimic cuprinzi Totul. - MSZComentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ