17 septembrie 2014

Si, totusi, Dragostea exista

Dragostea

Dragostea nu da niciodata gres.

Oamenii gafeaza. Oamenii nu stiu cum sa se poarte cu ea, cum sa o ingrijeasca, cum sa o oblojeasca, cum sa o primeasca, ori sa o daruiasca.

Dragostea nu cunoaste posesia, egoismul, framantarea. Ea se manifesta independent de noi, dincolo de perceptiile noastre fizice, mai presus de starea noastra pamanteasca. Este forta care misca Universul, care inchide ranile, care deschide sufletele si le ajuta sa creasca. Stie sa atinga bland fiinta care se daruieste ei. Stie sa stearga trecutul, ranchiuna, neputinta.

Dragostea nu stie sa raneasca, sa loveasca, sa doara. Este opusul a tot ceea ce ne macina, pentru ca ea este liniste. Este absenta frigului, a intunericului si a raului. Este inocenta in cea mai pura stare. Este singura care nu abandoneaza atunci cand totul se darama sub picioarele tale.

Dragostea – cat de putin o intelegem, cat de rar o simtim, cat de necunoscuta ne este.

Se prea poate sa traiesc intr-o fantezie romantica, dar nu cred niciodata ca omul care iubeste poate sa faca rau, poate sa jigneasca, poate sa loveasca, poate sa greseasca.

Sfantul Augustin spunea “Iubeste si fa ce vrei!”, pentru ca in simtirea adevarata, cand actionezi din si cu dragoste esti manifestarea Divinului. Esti cea mai buna versiune a ta. Esti desavarsirea ta.

Prin dragoste te afli, te definesti si te reintregesti. Din cersetor devii rege. Din animal ajungi Om. Din nimic cuprinzi Totul. - MSZNiciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...