Treceți la conținutul principal

De ce ajungem sa fim amante?

De ce ajungem sa fim amante?
Din comoditate? Din teama de angajament? Din curiozitate? Din masochism? Din cauza mostenirii poftei pentru fructul interzis?
Si, uneori, pentru ca preferam sa fim cealalta femeie, decat cea inselata?

In trecut, intelegeam ca sotia nu prea era femeia iubita, ci cea promisa, astfel incat mai exista un dram de logica in amantlac. Dar astazi? Ce le justifica lor ramanerea in casnicii si relatii de compromis? Copiii? Vor creste si isi vor vedea de viata, plus ca un divort nu inseamna abandon. Banii? Cam trist motiv.

Cunosc multe femei care nu isi doresc sa fie oficiale, pentru ca amanta a ajuns in ziua de azi sa se bucure de o poveste mai reala decat teatrul pe care trebuie sa il joci pentru a parea o familie.

Ni s-a acordat din ce in ce mai multa libertate in actiune (divortul nu mai e privit ca un stigmat, casatoriile din iubire au inceput, teoretic, sa ia locul celor din obligatie) si suntem tot mai debusolati. Scapati din mainile papusarilor ne-am incolacit in propriile sfori si strigam disperati sa vina cineva si sa ne puna in miscare. Niste neasumati - asta cred ca suntem. Nu stim ce vrem si preferam sa ratacim la voia intamplarii. Sa traim mai mult, sa judecam mai putin si sa invatam sa traim fericiti cu alegerile pe care le facem - indiferent care ar fi rezultatul lor, daca nu ne bucura, macar sa ne serveasca drept lectie- pana la urma, din haos se naste armonia. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ