Treceți la conținutul principal

Calea spre destin

Eu sa ma multumesc cu putin dupa cate am indurat si am suferit ca sa pot sa tin capul sus?
Nu am fost perfecta, dar, macar, am incercat sa nu ranesc oameni pe drumul pe care am calcat. Am cazut si eu in capcanele iubirilor contrafacute, dar am satisfactia ca nu m-am vandut. Nu mi-am injosit spiritul sa accepte ceea ce nu am vrut. Am zambit si eu fals si m-am prefacut, dar niciodata nu am ajuns sa nu ma mai recunosc in oglinda. Bineinteles, unora li se poate parea ca nici nu se poate spune ca am pacatuit prea mult. Altii m-ar arde pe rug. Sa faca ce-or vrea. Nu ma leg de viata lor, sa o lase in pace pe a mea.

Nu imi justific faptele decat in fata constiintei mele. Cu ea traiesc si ea ma pedepseste. Nu am nevoie de judecatori externi, cat timp eu insami pot sa imi fiu cel mai nemilos calau. Stiu ca fiecare alegere a fost un razboi intern intre alternative. Stiu ca fiecare decizie m-a rupt in doua, deoarece intotdeauna m-am intrebat care ar fi fost rezultatul daca mergeam pe celalalt drum. Ce mi-a mentinut echilibrul mental, spiritual si trupesc? Intotdeauna m-am gandit ca drumul vietii mele se poate bifurca si imi poate da rute ocolitoare, dar cred cu tarie ca, la final, aleile se unesc sub acelasi pavaj si ca ceea ce mi-a fost destinat se va implini. Singurul meu efort este sa imi dau seama ce peisaje imi doresc sa aiba calatoria mea, pentru ca destinatia, cu siguranta, este aceeasi. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ