06 octombrie 2015

O na(ra)tiune sado-masochista

Ii vad cum se scuipa si se jignesc. Fosti, actuali colegi de partid, de guvernare, de incercare (si, la cat de pornita e justitia, in curand de incarcerare) fac tot ce pot si stiu pentru a se arata cu degetul si a-si arunca unul altuia copilul asta anorexic si zbuciumat ce a devenit Romania.

Nu conteaza ca niciunul din 1990 incoace nu a facut suficient de mult bine, ca astia de acum nu sunt neaparat mai rai ca aia de atunci. De fapt, asta cu faptele bune ii intereseaza prea putin: da, guvernarea are nevoie de cateva dovezi in sensul acesta, opozitia exploateaza pana la os greselile (si sunt si ei, de fapt, aceiasi oameni care au schilodit tara). Conteaza care isi urla mai tare crezul sau cazul. Da, toti ati maltratat acest popor. Toti sunteti vinovati de starea natiunii, ba mai mult de atat toti SUNTEM responsabili de ceea ce s-a ales din soarta noastra: voi ne-ati injosit, noi v-am permis sa o faceti votand aceiasi pungasi sau pe progeniturile lor.

Capitalul politic se castiga pe cantitatea de bine pe care poti sa o masluiesti pentru a ascunde toate magariile pe care le faci. Problema cea mai mare nu e asta - pana la urma, sta in natura fiintei umane sa isi doreasca, in primul rand, sa isi asigure, inainte de orice, hrana si confortul -, drama noastra este ca la noi incep sa cred ca predomina sindromul Stockholm: simpatizam cu cei care ne-au rapit sansele si viitorul. Votam aceeasi Marie, sub o alta palarie.

Peisajul politic romanesc: o continua tragi-comedie caragieleana. Am crezut, prea mult timp, ca problema sunt politicienii, dar ei sunt doar un efect. Cauza este ceea ce noi, oamenii, am inteles din politica, gandita de fraierul ala de Aristotel ca fiind o arta si un servitor pus la dispozitia cetateanului. Am transformat-o intr-o relatie sado-masochista: la fiecare scrutin electoral ne alegem ghioaga si mana care ne va cotonogi.

Pe asta se bazeaza lumea: vanator si vanat. Nu prea am evoluat. - MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...