09 decembrie 2015

Ba, ia-ti, mama, unul cu bani!

De cateva zile vad pe internet ca circula un text legat de capcaunul vremurilor noastre- barbatul cu bani. Din seria "nu-ti lua, mama, barbat cu bani ca ai sa fii nefericita, cadourile scumpe nu iti tin de cald" si "un barbat care te trateaza ca pe un bun din portofoliu sau niciodata nu o sa te vada ca femeie", imi permit sa ma intreb retoric si politicos "Ba, ej' nebun?".

De cand a devenit succesul financiar un indice al catastrofei emotionale? Asta intra in categoria: Ia-ti, mama, un frustrat care abia face 2lei de-o paine si nu se simte suficient de barbat pentru ca Gigel are masina mai tare ca el.

Proasta crestere si educatia precara nu au element comun in cat reuseste sa castige lunar. Am vazut tarani in afara ogoarelor si cu portofel gol si cu carduri gold. Am vazut si dezinteresati care prefera sa ragaie o bere si sa scuipe seminte in timp ce se uita la meciurile din Divizia B, asa ca degeaba va agitati ca "ala care face bani n-are timp de tine si stai mai mult singura". E alegerea ta daca vrei sa fii omida pe frunza si nu stii cu ce sa iti umpli existenta. Intr-adevar, daca o sa cauti o relatie de simbioza iti iei un limbric (metaforic vorbind) si stai cu el. Insa, daca tu cauti o relatie in care amandoi sa va dezvoltati frumos si armonios si in care amandoi sa va regasiti si sa va impliniti nu asculta de toate tutele ce-ti spun cat de nemernici, superficiali si profitori sunt barbatii cu bani.

Multi ani de zile, recunosc ca am evitat barbatii care aveau un nivel de trai peste medie. Am trait cu impresia ca acestia vor fi mult mai nerecunoscatori pentru ceea ce primesc, mai rasfatati si mai infatuati crezand ca totul li se cuvine. Si ce sa vezi? N-a fost asa. Din contra, cei care nu se simteau bine cu veniturile lor lunare aveau discursuri de "tu sa nu fii ca femeile alea materialiste, ca eu stiu ca sunt altii cu mai multi bani, dar aia vor doar sa ti-o traga si apoi sa te lase" s.a.m.d.. Unul care se simte bine cu ceea ce este si cine este niciodata nu va incerca sa il umileasca pe celalalt.

Cautati omenia si sufletul la un barbat, nu puneti etichete in functie de alte caracteristici. Cum voua nu va place sa creada lumea ca sunteti curve doar pentru ca sunteti frumoase, poate ar fi cazul sa nu uitati ca "vulpea cand nu ajunge la struguri zice despre ei ca sunt acri". - MSZ

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...