Treceți la conținutul principal

DesPrindere

Cateodata, ma simt un intrus in viata mea. Ma uit in jur si vad constructii false, conjuncturale, ambalate in hartii colorate sa dea bine-n societate, sa ia ochii, sa nu vada nimeni, de fapt, ce se ascunde in toata mascarada asta.

Sunt ce vreau? Unde vreau? Cum vreau? Sau ce au dictat in mine? Ce s-a ales in locul meu cand nu puteam decide? Pasiunile mele sunt ale mele, sau mi-au fost induse si impuse? Iubesc cum trebuie, sau cum mi s-a zis?

De ce simt ca este atat de bine, de vital, de necesar tot ceea ce ei condamna si zic ca este absurd, interzis, nepermis?!

Am facut acum un an o schimbare de 180 de grade in soarta mea. Am devenit mai inaccesibila publicului larg. Mai mult la dispozitia mea si mai rar in fata acelora. Unii cred ca m-am izolat. Altii ca m-am indepartat. Cativa, insa, inteleg ca m-am aflat, ca sunt mai autentica decat am crezut, ca nu am plecat nicaieri, ci ca am nevoie de un timp aparte, mai departe, ca sa pot sa fiu tot ceea ce nu am cunoscut, dar am stiut.

Pacatuiesc, dupa parerile unora. Gresesc, dupa credintele altora. Traiesc, dupa intuitia mea. E altfel. E usor incomod si inca nu reusesc eu sa reduc la tacere toti demonii ce nu aveau vocea mea, ci a lor, a tuturor celor ce se (pre)ocupa sa comenteze, sa dicteze si sa stabileasca reguli de conduita.

Raspund in fata constiintei mele. Ascund de ei ce se intampla cu adevarat in intimitatea mea. Am doar cativa oameni care stiu si mult mai putini care ma inteleg. Si imi e bine. Sunt cu mine, prezenta, reala si fericita. Mi-am gasit linistea in zgomotul gandurilor si sentimentelor mele, ce azi, mai mult ca oricand, pot sa dea navala in viata mea, pentru ca nu le mai neg, nu le mai dau lor voie sa imi spuna daca sunt bune sau rele.

Usa este deschisa, ca intotdeauna, dar acum nu mai permit nimanui sa stea in ea si sa imi incurce tranzitul, sufletul.
Iubesc. Sunt iubita. Ma iubesc. Si tot universul mi se asterne la picioare. - MSZ

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

... si iti multumesc

Nu ti-am inteles absenta. Nu ti-am cunoscut prezenta. Surd ai fost rugamintilor mele si mut te-au gasit dorintele mele. Ai secatuit pana cand m-ai transfigurat. Ai luat pana cand m-ai lasat a nimanui... Si iti multumesc!

Acum am inteles sa iti fiu recunoscatoare. Fara durerea ce atunci ai sadit-o in mine nu ar fi rasarit nicicand cea care astazi stie. Am invatat sa ma tin completa in lipsa oricui, pentru ca oricum imi apartin mie in totalitate. Am putut sa ma intregesc prin mine si cu mine, in strigate infundate in perne noaptea, in lacrimi siroaie dimineata, in dupa-amiezi lipsite de vlaga. Pana cand in acea zi, neasteptata, dar indelung ceruta, m-am privit in oglinda si am hotarat sa ma opresc si sa incep sa ma iubesc. Mi-am privit ochii grei de atatea nevazute si am inteles ca sunt frumosi, ca merita lumina, nu intuneric. Nu mai eram o straina, nu mai fugeam de mine. Ma recunosteam, in sfarsit. Eram eu in spatelel tuturor schimbarilor fizicie, eram mai autentica decat am vazut pan…

Efeminarea barbatului

Nu stiu ce-or pune astia in mancare, de la o vreme incoace, dar simt ca e prea mare cantitatea de estrogen pe care o ingereaza urmasii lui Adam. Nu voi vorbi despre "fashion" sau mersul la cosmetica, mi se pare ca aici ne raportam la bun-gust si sfidarea ridicolului - o balanta care, daca stii sa o tii in echilibru, iti subliniaza masculinitatea, in niciun caz nu ti-o anuleaza.

Eu la comportament observ dereglari hormonale. Acum, ei asteapta sa fie curtati, invitati si vanati. Au cam apus zilele in care rolul decisiv al cuceritorului era jucat de El. Cati mai stiu sa ia fraiele din mana femeii si sa isi asume rolul de conducator, in timp ce ea are responsabilitatea de a-i fi copilot? Sa ii deschizi portiera. Sa o ajuti sa isi dea haina jos, cand sunteti intr-un local. Sa ii tragi scaunul ca sa se aseze la masa, nu sa cada. Sa o intrebi ce vrea sa isi comande si sa vorbestu tu cu ospatarul. Sa ii tii usa deschisa la plecare, dar sa stii ca tu intri primul. Sa ii saruti mana …

Ca intotdeauna despre noi

Iubeste-ma inca o data. Inca o noapte. Inca o viata. Inca pe atat. Inca si acum. Iubeste-ma fara sa stiu de ce, fara sa intreb de cand, fara sa stiu pe unde ma poate duce felul tau de-a fi.

De-am sti ce ne aduce soarta sa ne prefacem ca putem sa tragem galaxiile mai aproape, sa aprindem stelele ziua pe cer. Sa ma imbratisezi ca atunci, ca nicicand, ca oricand. Sa ma saruti ca niciodata. Sa te privesc la fel, mereu.

Mi-e drag, iubitul meu, sa-ti simt buzele cum ma infierbanta si mainile cum ma aprind. Ti-as spune tot ce nu pot pronunta. As scrie litere neinventate. M-as desfasura pe pielea ta.

Mi-e pofta sa iti simt parfumul. Adorm cu rasuflarea ta. Te stiu si ma simt linistita. Te ating si ma prefac in noi. Ma dizolv si ma dezvolt pe conjugari distincte. Invat pluralul dintr-o uniune sacra.

Prin tine, acum, ma vad mai bine. In ochii tai se oglindeste intreg sufletul meu. Zambesc si iti sunt fericita. Cu tine stiu, astazi, cum se traieste viata in doi. - MSZ