11 iunie 2016

Yoga si Pilates nu se fac la sala

Nu-mi sta in fire sa fac recomandari, decat daca sunt intrebata, insa trebuie sa aduc cateva lamuriri apropo de doua curente foarte "la moda" in zilele nostre: YOGA si PILATES.
Acestea nu se amesteca, nu se unesc, nu se contopesc si, mai ales, nu se confunda cu fitness si aerobic. Sunt doua discipline diferite.
Saptamana trecuta, la targul organizat de totul despre raw (foarte interesant, de altfel) oamenii cautau sa faca yoga si pilates in acelasi timp. Incercam, pe cat posibil, sa le explic faptul ca YOGA se face cu un maestru spiritual, nu cu un antrenor, ca tine de energii si de flow-ul acestora, ca nu are legatura cu flexibilitatea si stretching-ul si ca nu trebuie sa caute asta in sala de sport. Astazi, la Shiseido SPAVal mi-a reconfirmat cat de debusolati suntem cu privire la multe, inclusiv la practicarea yoga. (si el stie despre ce e vorba ca si-a petrecut bucati bune din viata pe continentul asiatic invatand de la cine trebuie)
Claudia - in calitate de antrenor la New Age Pilates si singura din Romania cu certificare Peak Pilates - (de la "tata lui" din SUA cu regulile si principiile de baza) le-a povestit despre aparatele speciale de practicare a exercitiilor de tip pilates, despre reintegrarea aromonioasa a componentelor fizice din care este alcatuit corpul nostru in pozitii si posturi corecte. La PILATES mergeti pentru ca vreti sa va corectati postura, sa invatati sa va simtiti fiecare parte a trupulului cum lucreaza in timp ce aveti mintea si spiritul aliniate. Mergeti sa alungiti si sa vindecati muschii, nu sa va rupeti spatele si sa plecati uzi leoarca de transpiratie si schipoatand. Nu, asta nu inseamna ca nu e activitate sportiva (eu garantez ca poti sa ai febra musculara serioasa si sa simti in timpul antrenamentului ca lucrezi la viteza maxima), asta inseamna ca nu dati ca surdu' in tobe cu exercitiile pe care le faceti.
Mergeti la sala, la aerobic, alergati sunt la fel de bune pentru voi, doar sa nu va lasati pacaliti de noi curente in sport promovate ca in Romania - scumpe, facute fara cap si doar pentru prostirea multora (pentru ca ratati niste experiente minunate si adevarata lor natura). Informati-va inainte sa va apucati de orice si intrebati oameni care chiar se pricep, care au petrecut ani sa studieze, sa invete si care inca o mai fac!
Miscarea este extraordinara! Meditatia este sublima! Viata este minunata!
Namaste - MSZ

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...