02 iulie 2016

Celulita noastra, cea de toate zilele

Femeia are "nevoie" de mai multa ingrijire decat barbatul. Produsele de infrumusetare si igiena pe care le folosim noi nu doar ca sunt cu mult mai multe decat cele intrebuintate de catre barbati, dar sunt si neinteles de scumpe.

Mai mult, pentru ca nu ne-a fost suficient sa impingem ideea fondului de ten catre tinere si pustoaice (by the way, destinatarul intitial al acestui produs au fost cele de 40+, pentru ca aveau nevoie, nu cele proaspat iesite din adolescenta care nu ar trebui sa isi incarce si leneveasca tenul), a cremelor minune s.a.m.d., i-am invatat pe barbati si ce e aia celulita.

Aud pe strada sau prin conversatii cum barbatii spun ca "X are celulita" si ma bufneste rasul, la un loc cu nervii, cand ma gandesc ca o afectiune genetica, hormonala (pe care o au si ei, dar pielea lor mai groasa nu o etaleaza) a devenit atat de apasatoare. Pana sa nu incepem noi marketingul asta rasuflat si prost cu "pielea de portocala", nici ca auzisem barbati care sa cunoasca subiectul. Felicitari, dragi femei, in cursa pentru banii, timpul si naivitatea voastra de atingere a unei perfectiuni ce se schimba odata cu decada in care va antreneaza constat industria cosmeticelor, ati reusit sa le oferiti masculilor un motiv de "plangeri" pe care nu il inteleg, nu il observasera si de care nici nu isi dau seama daca ii deranjeaza!
Plangeri pe care tot noi le alimentam, pentru ca idealurile acelea feminine pe care revistele le promoveaza nu sunt scoase din capul unui barbat (nu am auzit de prea multi care sa isi doreasca anorexice, sincer sa fiu), ci din imaginatia bolnava a unora dintre noi. Noi vrem sa ne punem, sa ne facem, sa ne scoatem. Noi ne injosim si jignim. Noi ne irosim viata in diete si ura pentru corpul nostru. Si apoi, ne miram ca nu ne iubeste nimeni pentru ceea ce suntem! - MSZ

P.S.: acesta nu este un indemn la obezitate si nepasare, ci o incercare de a va semnala faptul ca NU trebuie sa semanam una cu alta, sa ne facem tinte din idealuri ce nu se aplica formelor noastre, sa ne cream obsesii inutile doar pentru ca unii sa scoata produse, aparate si tehnici sa ne stoarca de bani si vital.
P.P.S.: cu ocazia alimentelor suprainjectate, am vazut multi tineri (adica si baieti) slabi si cu suficienta celulita incat sa pice mitul conform careia aceasta are o cauza in supraponderabilitate, or lipsa de ambitie si vointa.

Niciun comentariu:

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist ...