22 ianuarie 2017

Tanara si credula - caut viitor

Nu prea am mai scris in ultima vreme. De ce? De idioata, sincera sa fiu. In pofida faptului ca nu-s vreo figura importanta am tot primit amenintari voalate la adresa parerilor mele (fie cele feminisite, fie cele politice), iar eu, de idioata, am preferat sa fiu mai tacuta, decat sa mai provoc.

Ieri seara, un lider PSD (pe care il aveam in lista la cererea lui si care dupa ce ma felicitase intr-un PM pentru pareri - desi ii mentionasem ca nu suntem in aceesi barca - zicea ca apreciaza oameni inteligenti in lista - uneori, deseori, uit ca barbatii nu prea pot privi o femeie ca pe o fiinta umana si chiar ii cred, cand de fapt ei incearca agatari) a postat un mesaj despre OUG data de Guvernul Ciolos,  legata de inca functionarea localurilor ce nu respecta toate criteriile, pana in vara acestui an. Ordonanta din care multi acum isi fac o intreaga pledoarie si incearca un precedent. Din seria - Ponta a recunoscut si a demisionat, Ciolos cu ce pedeapsa se alege.

Mi-am permis, intr-o inocenta a capacitatii unui dialog civilizat, sa ii scriu ca fara acea ordonanta 99% din localuri ar fi fost inchise, afaceri pierdute (am avut bunul simt sa nu mentionez la el in casa ca unii dintre cei care ar fi avut de suferit erau si sponsori la partide) si cetateni nemultumiti. Ca intr-un an nu se pot rezolva lucruri ce s-au construit stramb in 25 si ca daca ei sunt magicieni sa le rezolve mai repede. Plus ca, mi-am permis - ce blasfemie! - sa ii amintesc ca o distinsa doamna din partidul lui este primar general si ca putea de 8 luni de zile sa faca ceva mai bun, daca tot zic ca ce au lasat cei de dinainte e catastrofa. Dupa care, in dorinta de a arata ca acest joc stupid de purtare a vinei de la Anna la Caiafa este cel care ne tine pe loc, ca in loc sa ne apucam sa colaboram in pofida discrepantelor de parere si sa construim impreuna noi stam sa ne scoate ochii, am indraznit sa ii sugerez sa abordeze alta cale.

Comentariul mi-a fost, bineinteles, sters. Domnul care apreciaza inteligentii a pastrat la postarea sa doar comentariile ce ii cantau in struna. Din partea mea, m-am vazut nevoita sa ii dau delete + block - sa nu ii mai deranjez retina cu ineptiile mele.

Sunt usor naiva sperand si crezand ca se va schimba un pic macar nivelul de comunicare. Eu inteleg ca unii se adreseaza unui public care adora instigarea si ura, dar a la long asta nu serveste nimanui. Acum se bucura de aprobarea lor, insa tot acestia vor fi cei care ii vor sfasia. Si eu cred enorm in educatie si cred enorm ca daca nu investesti un pic in ea, efectele vor fi dezastruoasa.

Tampita cum sunt tot sper ca cineva nu va vedea in mine un opozant, ci un om care poate gandi o strategie, mai degraba decat o tactica si poate va exista unul mai nataflet care sa creada ca si asta e o solutie si sa se tot perpetueze o gandire ceva mai dezvoltata.

Mi se tot dau semne ca nu este cazul. Insa, daca tot sunt atat de mica si de insignifianta de ce sunt "amenintata" si "cenzurata"? Pana la urma nu trebuie sa schimb lumea, este suficient sa fac un om sa mai vada si alte adevaruri si tot inseamna ceva mai mult decat nimic. Or, tacand si acceptand ca suntem prea putini cei care mai vrem altceva fix nimic este ceea ce ajut sa se perpetueze.

Sunt tanara si credula, stiu. Inca mai am aceste calitati! Voi mai scrie, de bezmetica pe pereti. E o sansa in plus sa mai vada cineva ca in lume mai exista un nebun ca el si sa nu se simta singur. Tot e o realizare.- MSZ

P.S.: eu nu-s dintre tinerii, frumosi si liberi, ci dintre cei creduli si visatori.

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...