06 februarie 2017

Dezbatere, nu dezbinare

Masa de manevra? I-a tinut cineva in frau si i-a invatat cum sa protesteze? Probabil. Cu siguranta, insa, i-a ajutat si capacitatea intelectuala. Poti scoate destul de usor 3 milioane de oameni violenti in strada. Speranta apare in momentul in care vezi ca exista macar cateva sute de mii care au invatat sa injure, nu sa puna mana pe piatra (definitia civilizatiei). In rest, serviciile si interesele externe exista si vor exista non stop. Americanii isi trimit oamenii sa moara prin razboaie. Stiti e si aia tot o manipulare. Cam orice e. Important este daca a fost sau nu in van.

Avem nevoie de crestere economica, de investitii si de incredere din partea mediului de afaceri, iar acestea trebuie oferite atat de clasa politica, cat si de catre servicii. Ar fi cazul sa nu mai fie nevoie de proteste, ci de proiecte fezabile, de legi corecte si coerente.

E gresit sa guverneze strada (si in general mase prea mari de oameni - apropo, ce mai face referendumul cu scaderea numarului de parlamentari?!), dar cand cei care au "mostenit" clasa politica au inteligenta unui melc electrocutat (scuze, dar orice Soros, Iohannis samd nu putea sa ii faca sa dea OUG in miez de noapte - aici au gresit si au pierdut controlul, iar restul doar au profitat la maxim) parca devine necesar sa mai primeasca si dusuri reci.

Am scris dupa primele proteste (alea in care Presedintele a iesit in strada, cam neconstitutional) ca e interesant de urmarit care va fi urmatoarea miscare, pentru ca va face diferenta. Tin minte si acum ca am scris inclusiv ca nu va trebui sa aduca aminte nimeni din PSD de mineriade. Doua ore mai tarziu, proaspat venit din SUA, Liviu Dragnea aseamana cele doua evenimente. Mai trec cateva zile si dau la ora 22 OUG. Serios?! Greseli elementare de imagine, comunicare, politica.

Nu. Iohannis nu e legiuitorul tarii, dar nici Guvernul (cum tot spunea Iordache). Daca m-am saturat de ceva este de cum toate guvernele s-au folosit abuziv de permisiunea de a elabora ordonante de urgenta.

Parlamentul trebuie sa isi faca treaba, ca nu degeaba platim atatia bani pentru sute de alesi cu tot cu personal. Guvernul trebuie sa administreze responsabil tara, in functie de cei care il investesc (Presedinte + Parlament si in mod indirect cetatenii). Presedintele trebuie sa asigure politica externa si sa intareasca imaginea stabilitatii tarii. Puterea juridica trebuie sa vegheze asupra respectarii legii si sa nu comita abuzuri. Cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu intotdeauna castiga cei pe care i-ai vrut tu (asta nu inseamna ca nu au voie sa se impotriveasca in mod civilizat), iar cei ai caror favoriti au ajuns la putere trebuie sa stie ca ii pot trage de urechi cand o iau pe alta cale decat aceea pe care au promis-o.

In rest, vreau si eu pentru Romania o reforma adevarata in ceea ce priveste Educatia. Cred ca este singura care, pe termen lung, va schimba viitorul. - MSZ

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...