22 februarie 2018

Orice este nedrept, totul este posibil

Daca o femeie, oricare, ajunge undeva, oriunde, datorita unui barbat, care e problema? E vreo noutate? Viata vi se pare un slogan comunist care exagereaza a dreptate? Biologic natura ne selecteaza: unii mai frumosi, altii mai urati, unii mai destepti, prea multi talambi s.a.m.d.. Da, am avut situatii in viata mea profesionala in care din cauza unei colege care avea poate mai multa carisma catre personaje superioare ierarhic am avut de pierdut. Da, poate ca eu am muncit mai mult si nu am ajuns acolo unde altele au urcat mai repede pentru ca au stiut si au putut sa foloseasca alte mijloace.

Stiu si sunt constienta ca felul meu de a fi a decis o alta directie, nu faptul ca nu mi s-a oferit posibilitatea sa o iau pe scurtatura. Bravo femeilor care pot sa profite, inclusiv prin atuuri fizice, de ceea ce le ofera viata. Eu nu pot, nu sunt in stare, am o reactie chimica si nu mi se pare o mare virtute asta. De ce? Pentru ca noaptea fiecare doarme asa cum o roade sau o apasa constiinta, asadar de ce sa imi irosesc eu sufletul pentru a ma enerva de ceva ce este natural. Daca Dumnezeu, Divinitatea, gena, genetica ar fi vrut ca noi toti sa fim la fel nu ne mai crea cu atatea caracteristici diferite. Da, in lumea asta sunt genii nedescoperite pentru ca au avut ghinionul sa se nasca in familii/locuri ce nu le ofera posibilitatea sa se afirme. Da, in lumea asta sunt oameni mediocrii ce au ajuns pe pozitii mult prea inalte pentru capacitatea lor intelectuala. Doar ca asta e viata, cat timp tu nu ma jignesti si nu ma injosesti pentru ca nu sunt ca tine, eu de ce m-as ocupa sa te judec?

Unii au avut norocul sa vina din familii instarite si isi permit sa jigneasca alte persoane ca au acceptat favoruri materiale si sa le considere dependente de ajutorul unui barbat sau al unei femei. Nu, scumpilor, banii pe care puteti sa-i considerati ai vostri sunt aia munciti, sunt afacerile de succes pe care le creati pentru ca stati la birou si lucrati - nu pentru ca ati angajat oameni care sa faca treaba si primiti dividende la sfarsit de an. Ati avut norocul sa puteti sa o luati pe scurtatura, nu ii huliti pe cei care s-au adaptat. Ati reusit prin metodele voastre mai putin ortodoxe sa ajungeti departe, nu va dati sfinti. Stati in banca si in locul vostru, daca omenirea vrea sa va canonizeze sau nu oricum nu va ajuta cu nimic. Fericirea se simte diferit pentru fiecare si, de fapt, aceea este singura care conteaza. Si nu, nu se obtine nefericindu-i pe altii intentionat.

Bine ati venit in lumea reala! Orice este nedrept, totul este posibil. - MSZ

P.S.: am fost in pozitia in care am castigat teren in fata unor colege pentru simplul fapt ca eram mai simpatica si mai comunicativa, nu mai desteapta. Si a fost si in cazul "lu sefu' " si in cazul "lu' sefa". Nu trebuie neaparat sa te culci cu x,y dintr-o companie ca sa fii favorizat, poti face asta si pe alte cai ce nu sunt neaparat clasicile recomandari profesionale.

Niciun comentariu:

Oroare de onoare

Am ajuns intr-un punct al natiunii si al naratiunii in care ideea de a avea cuvant de onoare nu doar ca nu mai are aproape nicio valoarea, ...